GündemGörüntülü Haberlerİlçe HaberleriTürkiye GündemiYaşam

Ayı ‘Yogi’ evin maskotu oldu

Ayı ‘Yogi’ evin maskotu oldu

 

 

Gümüşhane’de yaşayan Okan Berker dağlık alanda gezinti yapıyordu. Gezinti Sırasında Bir yavru ayıya Denk geldi bebek bezi bağlayarak evinde beslemeye başladı. ‘Yogi’ ismini verdiği yavru ayı evin maskotu oldu.

Akşam saatlerine yürüyüşe çıkan bir vatandaş Dağlık bir alana doğru gezintiye çıktı. Gelgelelim Yanında bulunan köpeğinin fark etmesi üzerine bitkin bir halde yol kenarında bulunan yavru ayıyı fark etti. İlk olarak, yetkililere haber verdi. Yetkililerin bulunduğu yere bırakmasını istediği. Ardından yavru ayıyı, bitkin durumda olduğu için bırakmaya gönlü el vermeyen vatandaş hayvanı evine götürerek beslemeye başladı.

 

Aw861250 01 Scaled

 

Ailenin maskotu oldu Annesinin öldüğü Düşünülüyor. Yavru ayıyı evinde besleyen vatandaş evi kirletmemesi için Ayı’ya bebek bezi bağladı.

Ayrıca Ayı’ya ‘Yogi’ ismini verdiklerini söyledi. Aynı zamanda, Yavru ayı ‘Yogi’ ile çocuk gibi ilgilenen aile sakinleri ‘Yogi’nin uykusunu alamayınca çok huysuzlaştığını söyledi. Alemdar köyünde yaşayan komşularının da bu duruma çok şaşırdığını dile getiren aile, komşularının sürekli eve gelerek ayıyla oyun oynayıp fotoğraf çektiklerini söyledi.

 

Aw861250 06

 

“ ‘Yogi’ uykusuz olduğunda mızmızlanıyor, çocuktan farkı yok”
Yavru Ayı’yı bulan Orhan beker “Cuma günü iftara kadar zaman geçsin diye atla yürüyüşe çıktım dağa doğru. Fazla gitmeden dağda karşıma çıktı. Yanımda yavru köpek vardı, Allah’tan ilk önce o gördü bunu” dedi.

Gittiğinde cansız ve bitkin bir halde olduğunu söyleyen Beker, “hemen aldım kucağıma bana sarıldı. Ortalık açıktı etrafta annesinin olma ihtimali yoktu” dedi. Ardından yetkili kurumları aradığını söyleyen beker, sağ olsunlar yardımcı oldular” diye ifade etti.

 

Sözlerine devam eden beker, şunları söyledi. “Daha sonra DKMP ekipleriyle iletişime geçtim bulduğun yere bırak dediler. Daha sonra Ben de hayvan küçük bırakamam dedim. Pazartesi alacaklarını söylediler, o zamana kadar bizimle arkadaş gibi kalacak. Çocuktan bir farkı yok aynı çocuk gibi. Uykusuz olduğunda mızmız, acıkınca saldırıyor, karnı tok olunca uyuyor sadece iletişim kuramıyor onun dışında çocuk gibi ” dedi.

 

Aw861250 04 Scaled

 

“8 saatte 3 biberon süt içiyor”

Ayı çocuk gibi davrandığından Annem de benden çok bakıyor, Çocuklar sebebi ile tecrübesi var. Değişik bir anı oldu bizim için umarım ona da faydası olmuştur. İsmini ‘Yogi’ koyduk, sürekli süt içiyor. Üstelik 2 saatte bir sürekli acıkıyor, biberonla süt içiyor sürekli. Tahmini 8 saatte 3 biberon süt içti. Uykuya dalınca da insan gibi sabaha kadar uyuyor” dedi.

 

Aw861250 02 Scaled

 

“Bazen yaramazlık yapıyor, acıkınca ısırıyor”
‘Yogi’nin çok yaramaz olduğunu söyleyen Okan Berker’in annesi Tülay Berker, “Değişik güzel bir duygu, bebek gibi onu da bebek gibi besliyorsun. Ben görünce sevindim, aldık oynadık evde kedilerimiz de var hayvanları seviyoruz. Kısacası Güzel sevimli bir şey bazen yaramazlık yapıyor ama acıkınca ısırıyor. Komşularımız da şaşırdı, geldiler sevdiler, fotoğraf çekildiler” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu