Gündemİlçe Haberleri

Ayrımcılık Olayına Tepki! Disleksi Derneği Harekete Geçti

Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaşanan olay tüm izleyenleri üzdü. Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Balıkesir İl Temsilcisi Burcu Atasoy'da yaşanan bu olayla ilgili tepki gösterdi.

Ayrımcılık Olayına Tepki! Disleksi Derneği Harekete Geçti

Ayrimcilik Olayina Tepki Disleksi Dernegi Harekete Geciyor 1
Ayrımcılık Olayına Tepki! Disleksi Derneği Harekete Geçti

Ne Olmuştu?

Afyonkarahisar, Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yaşadığı günlerde, Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen kutlamalarda yaşanan olay ülke genelinde büyük tepkilere yol açtı. Görüntülerde, bir disleksi öğrencisinin öğretmeni tarafından gruptan çıkarılıp köşeye çekilerek izletilmesi, sosyal medyada büyük bir infiale neden oldu. Bu olaya tepki gösteren Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Balıkesir İl Temsilcisi Burcu Atasoy, durumu değerlendirdi.

Ayrimcilik Olayina Tepki Disleksi Dernegi Harekete Geciyor 2
Ayrımcılık Olayına Tepki! Disleksi Derneği Harekete Geçiyor

Ayrımcılığın Arttığına Vurgu Yaptı

Atasoy, “Ülkece cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı günlerde, Afyonkarahisar Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilen bayram kutlamalarında, disleksi öğrencilerinden birinin diğer öğrencilerden ayrılarak izlemesi istenmesi, hem bizleri hem de ülkedeki birçok insanı derinden üzmüştür” dedi. Atasoy, basında yer alan haberlere göre, öğrencinin performansının disleksiye dayandırılmasının ise ayrımcılığı daha da artırdığını belirtti.

Ayrimcilik Olayina Tepki Disleksi Dernegi Harekete Geciyor 3
Ayrımcılık Olayına Tepki! Disleksi Derneği Harekete Geçti

“Konuyu takip edeceğiz”

Ayrıca Atasoy her platformda disleksi farkındalık çalışmalarının gerçekleştiğini ve binlerce öğretmene disleksiyi anlattıklarının altını çizdi. Atasoy ” Her platformda disleksi farkındalık çalışmaları yapan ve en önemlisi şimdiye kadar binlerce öğretmenimize disleksiyi anlatan derneğimizin ilgili mercilerle görüşmelere başladığını öğrencimizin süreçten en az etkilenecek şekilde konuyu ve takip edeceğini kamuoyuna bildirmek isteriz.” dedi.

İlgili Makaleler

Haber: Elif Şahin

1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftası

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu