İlçe HaberleriDünyadan Haberler

AYVALIK, 1. DOĞA FESTİVALİNE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

1.Ayvalık Doğa Festivali başladı. 3 gün sürecek festival gastronomiden doğal güzelliklerine Ayvalık’ın tüm özelliklerini halka ve ziyaretçilere sunacak.

Cunda’sı, Küçükköy’ü, Sarımsaklı’sı ve Altınova’sıyla birbirinden farklı kültürleri ve turizm olanaklarıyla bilinen Ayvalık görülesi güzellikler sunuyor. Ayvalık Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre Ayvalık, özenle koruduğu kültürü, benzersiz mimarisi, sıra dışı doğası, tertemiz havası, pırıltılı denizi, şiirsel adaları, olağanüstü zenginlikteki su altı florası ve faunası, sanatçılara ilham veren atmosferi, özgün mutfağı ve aydın insanlarıyla çevre yerleşim yerleri içinde bu özellikleriyle ön plana çıkıyor.

AYVALIK İLE DOĞA ÇOK GÜZEL ÖRTÜŞÜYOR”

Ayvalık ile doğanın çok güzel örtüştüğü bir şehirde böyle bir festival düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Esnaf odamıza ve onlara cesaret veren esnaflarımız ile destek veren herkese, bu fikri ortaya atıp, bu festivali gerçekleştirdikleri için. İnşallah bu festival Ayvalık’a çok yön katacak. Ayvalık’ın ve ürünlerinin doğru tanıtımında çok fayda getireceğine, şehrimize yeni bir hareket getireceğine inancım sonsuz. Hep birlikte yaparsak Ayvalık’ta her şeyin çok güzel olacağına inanıyorum” dedi.

İlgili Makaleler

“AYVALIK, BİZİM GÖZÜMÜZ GİBİ KORUMAMIZ GEREKEN BİR YER”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “Türkiye’nin incisi, Ege’nin birincisi olan topraklardayız şu anda. Burası bizim gözümü gibi korumamız gereken bir yerleşim birimi. Turizm ilçemiz, zeytin ilçemiz tarımın, hayvancılığın yapıldığı, Ege’nin en güzel koylarının en güzel Ege denizinin olduğu bir yer. Turizm anlamında, doğanın korunması anlamında mutlaka destekleyeceğiz. UNESCO Mirası içine dahil olacağına yürekten inanıyorum. Biz de destekliyoruz. Böyle yerleşim yerleri bulmak çok zor. Geçmişi muhafaza eden, geleceğe bu mirası doğru şekilde aktarabilen yerleşim yerlerimiz çok azaldı.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu