GündemKöşe YazılarıSiyaset

CHP’den İnce mesaj…

24 Haziran seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Cumhurbaşkanı adayını dün düzenlenen tören ile açıkladı. Son birkaç gündür ismi ağırlık basan Muharrem İnce, CHP’nin adayı oldu. İnce, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na karşı genel başkanlık için kurultayda yarışan bir isim. Kurultayda kazanamadı belki ama kulislerde kazandı.

Türkiye 24 Haziran’dan sonra yeni bir yönetim sistemine Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyor. Yani artık Başbakan olmayacak. Ülkeyi devlet başkanı sıfatı ile Cumhurbaşkanı yönetecek. Üstelik kanunlarla önemli yetkilerde kazanacak yeni Cumhurbaşkanı. Kabinesini istediği gibi belirleyebilecek. Kabine üyelerinin illa meclisten olması da gerekmeyecek.

Düşünün Muharrem İnce 2. tura kalan ikinci en çok oyu alan isim oldu. Ve diğer muhalefet partileri de onu destekleyerek Cumhurbaşkanı seçti. Yetki ve söz onda olacak. Parti lideri olsa da Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminde 2. sırada olacak, beklide olmayacak.

CHP dün İnce’yi düzenlenen geniş katılımlı bir tören ile kamuoyuna açıkladı. İnce ilk mesajlarını da verdi tanıtım toplantısında ve sonrasında. İnce’nin kısa mesajı ise şöyle:

“Bu milleti bir araya getirmeye geldim. Ben geleceğimizi geri almak istiyorum. ben bu milletin evlatlarına iş bulacağım aş bulacağım. Gençler ve kadınlar sizinle birlikte kazanacağım. Gece 01.30’de mitinglerimiz olacak. Uyumak, yorulmak yok. Sloganımız “mazeret yok marifet var”. Benim ustam sayın Deniz Baykal’ı hastanede ziyaret edeceğim oradan da babamın mezarını ziyaret edeceğim. Yarın Yalova’da ilk mitingi başlatıyorum. Yaşasın Cumhuriyet yaşasın Atatürk. Ver bakalım şuradan İzmir Marşı’nı…”

Kısa ve net açıklamalar ile güçlü bir mesaj verdi İnce. Tabi 24 Haziran gecesi ne olur ne olmaz hep birlikte göreceğiz. CHP’ye hayırlı olsun diyelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu