YaşamGündemİlçe Haberleri

Ayvalık Tabiat Platformu, Betona Teslim Edilmemek İçin Mücadele Ediyor

Ayvalık'ta Doğal Sit Alanlarına Yönelik Tehditlere Karşı Toplumsal Bilinç Oluşturma Çalışmaları Sürüyor

Ayvalık Tabiat Platformu, Betona Teslim Edilmemek İçin Mücadele Ediyor

Ayvalık’ta Doğal Sit Alanlarına Yönelik Tehditlere Karşı Toplumsal Bilinç Oluşturma Çalışmaları Sürüyor

Ayvalık Sefa-Çamlık mevkii ve Güvercin Adası’nın doğal sit alanı koruma statülerinin değiştirilerek “Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı” olarak tescil edilmesine karşı açılan davaların keşif ve bilirkişi incelemesine katılan Ayvalık Tabiat Derneği, bölgenin doğal ve kültürel mirasının korunması için mücadele ediyor. Çamlık mevkii ve Güvercin Adası’nın hazineye ait, ormanlık ve kızıl çam ağaçlarıyla kaplı alanlar olduğu belirtilirken, buraların doğal ve kültürel miras açısından büyük öneme sahip olduğu belirtiliyor.

Ayvalik Tabiat Platformu Betona Teslim Edilmemek Icin Mucadele Ediyor 1

Çamlık ve Güvercin Adası’nın “nitelikli koruma alanı” olarak tescillenmesinin, bölgeye artan insan baskısı ve yapılaşma tehdidi getireceği ifade ediliyor. Bu durumun, bölgenin doğal yapısını ve tarihi özelliklerini bozabileceği kaygısı taşınıyor. Bilimsel temellere dayanmayan ekolojik araştırma raporlarına dayanılarak yapılan sit değişikliklerinin, koruma esaslarına uygun olmadığı ve iptal edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Ayvalik Tabiat Platformu Betona Teslim Edilmemek Icin Mucadele Ediyor 2

Davanın hazırlık sürecinden itibaren emek verenlere teşekkür edilirken, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ve avukat Filiz Sonsuz’un da katkılarına değiniliyor. Son olarak, Çamlık, Güvercin Adası ve Ayvalık Adaları Tabiat Parkı’nın betona teslim edilmeyeceği ve doğal-kültürel mirasın korunması için mücadele edileceği açıklandı.

Ayvalik Tabiat Platformu Betona Teslim Edilmemek Icin Mucadele Ediyor 3

Ayvalık Tabiat Platformu’nun bu mücadelesi, bölgenin doğal ve kültürel zenginliklerinin korunması için önemli bir adım olarak görülüyor.

Balıkesir’de Olimpiyat Rüzgarı! Türkiye Finaline Geri Sayım

Bülten

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu