Sağlıkİlçe Haberleri

Ayvalık’a Özel Hastane Yapılacak

Ayvalık'ın sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak adına önemli bir adım atılıyor. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi'ne hibe edilen arsa üzerine hastane yapılması amacıyla ihale süreci başladı.

Ayvalık’a Özel Hastane Yapılacak

Ayvalika Ozel Hastane Yapilacak 1

İhale Tarihi 27 Şubat

Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler Yönetmenliği’ne uygun “Özel Hastane” yaptırılması ve işletilmesi amacıyla 27 Şubat günü Ayvalık Belediye binasında ihale gerçekleştirilecek. Belediye Başkanı Mesut Ergin, kentin en büyük ihtiyacını karşılayacak olan hastanenin “Keşkeler” arasında yer alan arsaya yapılacağını belirtti. Hayırsever iş insanı Cihan Şişman tarafından hastane yapılması şartıyla bağışlanan, 150 Evler Mahallesi’ndeki arsanın üzerine yapılacak olan özel hastane için ihale tarihinin 27 Şubat olduğunu açıkladı.

Ayvalika Ozel Hastane Yapilacak 2

“Yeni hastane eksikliği giderecek”

Başkan Ergin, Ayvalık’ta Devlet Hastanesi’nin yetersizliği, bazı branşlarda doktor yokluğu ve özel hastanelerin bulunmayışı nedeniyle vatandaşların çaresizlik içinde kent dışında arayış içinde olduklarını vurgulayarak, bu yeni hastane ile bu eksikliğin giderileceğini ifade etti. Ayvalık’ta nüfusun her geçen gün artış kaydettiğini belirten Başkan Ergin, önümüzdeki süreçte daha fazla sıkıntı yaşanmaması için özel hastane kurulması gerektiğini vurguladı.

Ayvalika Ozel Hastane Yapilacak 3

Yakın İlçelerde Yararlanacak

Özel hastanenin kurulacağı alanın Ahmet Taner Kışlalı Caddesi’nde gelişmekte olan bir bölgede bulunduğunu belirten Başkan Ergin, “Planlanmasıyla, altyapısıyla her türlü yatırım seçeneklerinin sunulacağı on dönümlük arsada yapılacak olan özel hastane, sadece Ayvalıklılar için değil, bize yakın olan ilçelerdeki vatandaşların da yararlanacağı bir kurum olacak” şeklinde konuştu.

Haber: Bülten

Ayvalık’ta 27 Çocuk Göçmen Yakalandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu