Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ta Aile Botuyla Akıntıya Kapıldı ! Büyük Panik Yaşandı

Ayvalık’ta Aile Botuyla Akıntıya Kapıldı ! Büyük Panik Yaşandı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bir aile botuyla akıntıya doğru hareket etti. Akıntıya kapılan bot büyük panik yaşattı.

 

Ayvalikta Aile Botuyla Akintiya Kapildi Buyuk Panik Yasandi
Ayvalık’Ta Aile Botuyla Akıntıya Kapıldı ! Büyük Panik Yaşandı

 

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık Sarımsaklı plajında bot poyrazın etkisiyle akıntıya doğru hareket etti. Bununla birlikte sürüklenen bottaki aile büyük panik yaşadı.

İmdatlarına Cankurtaran Yetişti

Tanık olan denizdeki kişiler, durumu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi cankurtaran ekiplerine bildirdi. Ayrıca İHA’nın edindiği bilgiye göre ekipler, botu sahile çıkartırken, aile yardımlarına koşan ekiplere teşekkür etti.

 

Ayvalık Hakkında

Ayvalık , Türkiye’nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Balıkesir’in en batısında, Ege Denizi kıyısında bulunan ilçe, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ayvalık kış mevsimlerinde büyük bir kasaba nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle dönemsel nüfus artışı yaşamaktadır. Bununla birlikte tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Ayvalık, 2017’den beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır.

Ayvalık, Antik Çağ’da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia adına sahipti. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli’nin Kydona köyünden ya da Girit’in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir. İsim konusunda bazı görüşler de Ayvalık’ın Aioliki’nin (Eolya’nın) şekli olarak geçer. Ayrıca Ayvalık anlamına gelen Kydonie ismi ise, MÖ 330’dan beri süregelmektedir. Ayrıca kentin adı Osmanlıcada “آيوالق” olarak geçmekteydi.

Antikçağ’da, Ayvalık Adaları’na Hekatonisa ismi ile tanınıyor. Bu isim, adaların en büyüğü Nesos (Moshonisi, Cunda veya Alibey Adası) aynı isimle söylenen Nesos ya da Nasos antik kentinin baş tanrısı olan Hekatos olarak da anılan Apollon’dan gelmekteydi. Apollon Adaları’nda Nesos dışında Chalkis, Pordoselene ve Kydonia antik yerleşmeleri vardı. Antik kaynaklar Chalkis, Pordoselene ve Nasos’tan çok söz etmelerine karşılık, Kydonia hakkında yazan sadece yazları akan ünlü bir sıcak su kaynağına sahip olduğunu bildiren Plinius olmuştur. Bu dört antik kentten Chalkis ve Pordoselene yok olmuşlar; ancak Kydonia ve Nesos, sırasıyla Ayvalık ve Cunda (Alibey) olarak günümüze ulaşmışlardır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu