GündemEğitimİlçe Haberleri

AYVALIK’TA EĞİTİM ZAMANI

Vali Ersin Yazıcı, AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Ayvalık Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız ile birlikte Ayvalık Sakarya İlkokulunun açılış törenine katıldı.

16 ilkokul 2 anasınıfı olmak üzere 18 derslikli açılan Sakarya İlkokulunda 210 öğrenci eğitim-öğretime devam ediyor. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende bir konuşma yapan Vali Ersin Yazıcı, “Açılışını yaptığımız Sakarya İlkokulunun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Oturulamaz raporu verilmesi üzerine yıkılarak yenisini bir yıl içinde tamamladık. Bu okulun yapımında emeği geçen bütün arkadaşlarıma öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Yenilenen okulumuz Ayvalık ve Ayvalıklılara hayırlı olsun. Bu hafta itibarıyla eğitim öğretime başladık. Eğitim, olmazsa olmazımızdır. Şükürler olsun ki fiziksel anlamda, derslik anlamında, laboratuvar anlamında eksikliklerimizi hemen hemen tamamlamış durumdayız. Artık eğitim alanında çok modern binalara sahibiz. Tıpkı burada olduğu gibi çok güzel okul bahçelerimiz var. Çocuklarımızın eğitimi için ihtiyaç olan bina ve eklentileriyle ilgili hemen hemen pek bir sıkıntımız kalmadı. Peki, bu saatten sonra ne yapmak lazım? Bu saatten sonra yapılması gereken; eğitimin kalitesini ve niteliğini arttırmak olacaktır. Biz eğitimi her şeyden daha çok önemsiyoruz. Gençlerimizi bilgili ve donanımlı bir şekilde yetiştirmek hepimizin en önemli görevidir. Biz burada size gereken her türlü desteği ve ortamı hazırlıyoruz. Çocuklarımızı önemsiyoruz. Eğitimi önemsiyoruz.” dedi.

EĞİTİME ÖNEM VERMEYEN HİÇBİR ÜLKE KALKINAMAZ

Toplumların en büyük gücünün insan sermayesi olduğunu ifade eden Vali Yazıcı, “Her şeyin başı eğitimdir diyerek çıktığımız BENGİ yolculuğunda siz değerli öğrencilerimizle bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İyi bir eğitimi kitapsız düşünmek mümkün değildir. Ne kadar çok kitap okursanız, o kadar başarılı olursunuz. Bizler için önemli olan, siz değerli çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe iyi bir şekilde hazırlamaktır. Bu konuda gerek aileleriniz gerekse öğretmenleriniz büyük çaba göstermektedirler. Eğitime önem vermeyen hiçbir ülke kalkınamaz. Onun için geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın çok iyi eğitim alması gerekiyor.” şeklinde konuştu. Tören, okul bahçesine ağaç dikilmesinin ardından sona erdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu