Gündemİlçe Haberleri

Ayvalık’ta Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Ayvalık’ta Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı. Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Kurban Bayramı nedeniyle ertelenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı 97. yıldönümünde coşkulu kutlama.

 

Ayvalikta Gecikmeli Kabotaj Bayrami Coskuyla Kutlandi
Ayvalık’ta Kabotaj Bayramı Coşkuyla Kutlandı

 

İlçe merkezindeki Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeli önünde, çelenk sunumu gerçekleşti. Saygı duruşu ve istiklal marşıyla kutlamalar başladı. Şiirlerin okunmasıyla başladı.

 

Ayvalikta Gecikmeli Kabotaj Bayrami Coskuyla Kutlandi 1

 

Meydandaki törenlere Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman katılım gösterdi. Garnizon Komutanı Pers. Albay Mustafa Bulut’a kutlamada yerini aldı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’de katılım gösterdi. Ayvalık Jandarma Karakol Komutanı Yüzbaşı Onur Yakan, Sahil Güvenlik Komutanı SG YZB Alper Alemisoğlu, Ayvalık Liman Başkan Fırat Çengel, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 

Ayvalikta Gecikmeli Kabotaj Bayrami Coskuyla Kutlandi 2

 

Sahil Güvenlik botuyla hazırlanan çelenk, şehit denizcilerin ruhuna izafeten ilçe protokolü tarafından denize bırakıldı. Ardından Ayvalık Liman Başkanlığı önünde düzenlenen yüzme ve yağlı direğe tırmanma yarışları gerçekleşti.

 

Ayvalikta Gecikmeli Kabotaj Bayrami Coskuyla Kutlandi 3

 

100 metre Serbest Yıldızlar yarışması gerçekleşti. Ayrıca 100 metre Serbest Gençler yarışması gerçekleştirdi.  100 metre Serbest Büyükler yüzme yarışlarının yanı sıra günün en renkli ve heyecanlı yarışı yağlı direkten bayrak alma mücadeleleri izleyenlere heyecanlı ve keyifli dakikalar yaşattı.

 

Ayvalikta Gecikmeli Kabotaj Bayrami Coskuyla Kutlandi 4

 

Ayvalık Hakkında

Ayvalık , Türkiye’nin Balıkesir ilinin bir ilçesidir. Balıkesir’in en batısında, Ege Denizi kıyısında bulunan ilçe, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Ayvalık kış mevsimlerinde büyük bir kasaba nüfusuna sahip olmakla birlikte, yaz mevsimlerinde turizmin de etkisiyle dönemsel nüfus artışı yaşamaktadır. Tarihte çeşitli uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Ayvalık, 2017’den beri UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer almaktadır.

Ayvalık, Antik Çağ’da bir tür yabani ayva anlamına gelen Kidonia ‘dır. Bölgeye ilk yerleşenlerinin Midilli’nin Kydona köyünden ya da Girit’in Kydonies bölgesinden gelmiş olabilecekleri düşünülmektedir. Ayrıca Ayvalık anlamına gelen Kydonie ismi ise, MÖ 330’dan beri süregelmektedir. Bununla birlikte Kentin adı Osmanlıcada “آيوالق” olarak geçmekteydi.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu