YaşamGündemİlçe HaberleriSiyaset

Ayvalık’ta Yazın Su Sorunu Kışın Dev Dalgalar

Ayvalık’ta Yazın Su Sorunu Kışın Dev Dalgalar

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde fırtına etkili oldu. Geçtiğimiz yıl, fırtına sonucu pekçok gemi alabora olmuştu. İlçede bu yılda rıhtımda bağlı olan gemiler battı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, ilçede yazın yaşanan su konusu dahi bize mal ediliyor diyerek, geçtiğimiz aylarda tepki göstermişti. Ayrıca, sorunlara çözümün üretilememesini Büyükşehir yasası olarak göstermişti.

 “Barınak Yok Küçük Ekmek Tekneleri Dev Dalgaların Yemi Oldu”

Kışa doğru her yıl fırtınalı günlerde gündem olan fırtına ve balıkçı barınağı yine gündem konusu oldu. Küçük ekmek tekneleri yine battı. Etkili olan yağışlı hava ve fırtına nedeniyle rıhtımda balıkçı tekneleri battı, Lale Adasında bir ağaç devrildi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde şiddetli rüzgâr ve yağış sonrası dev dalgalar oluştu. Dev dalgalar rıhtımda bulunan gemileri batırdı.Balıkçı Barınağı olmayışı hakkında İsmet Sözdirgil MERHABA’ya konuştu: Sözdirgil, “ Burada kendine tekne alan insanlarda çok ancak gerek keyfi gerekse ekmek teknem diyerek  bir bedel ödeyip tekne alanların suçu ne? Diye sordu. Balıkçı Barınağının tek olmasındaki yetersizliği dile getiren Sözdirgil, “Buraya felaket sonrası gelen giden çok sözlerde veriliyor ama bugüne bakalım dün olduğumuz yerdeyiz. Hep canı yanan vatandaş oldu. Çare yok! ”şeklinde konuştu.

Ayvalık'Ta Yazın Su Sorunu Kışın Dev Dalgalar

Balıkçı Barınağı Daha Öncede İstenmişti Hala Yok

Ayvalık’ta balıkçı teknelerinin sahipleri üzgün olduklarını yineledi. Parçalanan teknelerin sahipleri, ekmek teknemiz yok olup gidiyor. Daha geçen yıl yaşanan ve çözüm için konuşup gidenler hala ortada yok. Bugün yaşanan sıkıntı dün yaşanan sıkıntı ile aynı diyerek tepki gösterdiler. Fırtınanın etkisi ile ,ilçede,  Marina önü, Cumhuriyet Meydanı ve Aliçetinkaya Mahallesi’nde kıyıya bağlı tekneler battı. Üstelik, Lale Adası’nda da bir ağacın yıkıldığı görüldü. Ayvalık Belediyesi ekiplerinin müdahalesiyle yıkılan ağacın kalıntılarının temizlendiği ve fırtınanın etkisi ile ilgili önlemlerin ilçede alınmaya çalışıldığı belirtildi.

“Yasaya Takılıyoruz Söyleyin Ne Yapalım?”

“Bizim Büyükşehir yasasından dolayı Allah aşkına söyleyin biz ne yapabiliriz? Diyerek tepkisini dile getirdi. Başkan Ergin, “Ekip, bütçe ve yetkilerinin olmadığının altını çizen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “Ayvalık Belediyesi su akıtmıyor deniyor. Ayvalık Belediyesi ne yapabilir? Yaşanan su ile ilgili vatandaşın sıkıntısını ilgililere iletebilir. Bizim bundan başka yapabileceğimiz bir şey yok. Büyükşehir BASKİ Genel Kurulunda bunu anlatıyoruz” diyerek yazın yaşanan su sorununa değinmişti.

Ayvalık'Ta Yazın Su Sorunu Kışın Dev Dalgalar

“Ekibin yok! Bütçen Yok! Yetkin Yok!”

Başkan Ergin yazın su yokluğu  fırtınalı günlerde balıkçı barınağı eksikliği ve benzeri konuları çözüm için her kapıyı zorladıklarını söyledi. Ergin konuyla ilgili balıkçılarla da sık görüşmeler yaptı. İlçemizin hızı zaman zaman saatte 75 kilometreye kadar ulaşan lodos ve sağanak yağmurlu günlerinde bizi üzen olaylarla karşılaşıyoruz dedi. Geçtiğimiz yıllarda ,Yağış ve lodos, Aliçetinkaya Mahallesi sahil şeridindeki küçük balıkçı teknelerinden bazılarının parçalanmasına ve batmasına neden oldu. Bu yılda malum. ”dedi.

 “Kasım Ayı Meclisinde Altyapı Yatırımı Kararı Talebini Aktardık”

Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantı’sı ile BASKİ Genel Müdürlüğü’nün Kasım Ayı Olağan Genel Kurulu’na katılım sağlayan Ergin, “ BASKİ Genel Kurulu’nda kaçaklarıyla iç denizimizin kirlenmesine sebep olan çok eski durumdaki altyapımızın bir an önce yenilenmesinin yatırım programına alınması ve patlaklardan, kesintilere her konuyu ilgilendiren ve defalarca dile getirdiğimiz geniş kapsamlı bir “Altyapı Yatırımı” talebimizi tekrar gündeme getirdik. Bazı kararlar alındı”şeklinde konuştu.

Kaynak: Semra Aman Akyürek

İlginizi Çekebilir:Balıkesir’in Kucaklayıcı Kışı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu