Gündemİlçe Haberleri

Azerbaycan’da Balıkesir Rüzgarı

Balıkesir Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti (BGYC) Azerbaycan’a “Yeni Türkiye Yüzyılı, Cumhuriyetin 100. Yılında Paydaşlık, Kardeşlik ve Öz” temalı çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Çalışma ziyaretinde, BGYC Başkanı Semra Aman Akyürek’e, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat ve TİMBİR Genel Başkanı Süleyman Basa’da eşlik etti.

Azerbaycan’da Balıkesir Rüzgarı

Azerbaycanda Balikesir Ruzgari 1

Aralarında gazetecilerinde yer aldığı heyet, çalışma ziyareti kapsamında, Azerbaycan Basın Konseyi, Bakü’nün önde gelen medya kuruluşlarından Yeniçağ Medya, Azerbaycan Türkiye evi, Azerbaycan Basın Müzesi ve Azerbaycan Türk İşadamları Sanayiciler Birliği’ni ziyaret etti.

Azerbaycanda Balikesir Ruzgari 2

BİK’e Yakın İlgi, BGYC’ye Özel Teşekkür

Çalışma ziyaretinde yapılan görüş alışverişlerinde, Azerbaycan kurum ve kuruluşlarının Karabağ zaferinde Türkiye’nin oynadığı rolü dile getirmeleri dikkat çekti. Ayrıca, Azerbaycan’ın Basın ile ilgili en yetkili ve resmi kuruluşu olan Basın Konseyi’nin Başkanı Reşad Mecid, Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mesut Onat’ın, Türkiye’de Basın İlan Kurumunun Türkiye’de Resmi ilan yayınlama hasebiyle basına sağlanan olanaklar ve Basın İlan Kurumunun oynadığı önemli rol ile ilgili kısa bilgilendirmesiyle yakından ilgilendi. Ardından da, Azerbaycan’da medya kuruluşlarına sağlanan olanaklarla ilgili görüş alışverişinde de bulundu. Son olarak, Çalışma ziyaretini düzenleyen BGYC’de özel olarak teşekkür etti.

Azerbaycanda Balikesir Ruzgari 3

Türkiye’yi 100 Yıldır Bekliyorduk

Azerbaycan Türkiye Evi ziyaretine ise Kurucu ve Başkan Tenzile Rüstemhanlı’nın “Biz Türkiye’yi neredeyse 100 Yıldır bekliyorduk. Türkiye olmadan Karabağ zaferi olmaz diyorduk. Artık Türk Milletleri hepsi bir arada ve bu yakınlaşma daha da artacak” sözü damga vurdu. Zaman zaman duygu yüklü anların yaşandığı ziyarette, bu ve benzeri ziyaretlerin karşılıklı olarak gerçekleştirilmesinin,’ İki Devlet Bir Millet’ gerçeğini daha da pekiştireceği vurgulandı. Ayrıca, Tenzile Rüstemhanlı Balıkesir’in değerlerine dair bilgilendirmeye özel ilgi göstermesi dikkat çekti. Rüstemhanlı, daha önce bir kez geldiği Balıkesir’e tekrar geleceğine dair söz verdi.

Azerbaycanda Balikesir Ruzgari 4

Bakü’de ki Balıkesirli Şehitler

Bakü’de ki Şehitlikte ise bir başka duygu yüklü an gerçekleşti. Özellikle 1918 yılında Bakü’de şehit olan Türk askerleri arasında yer alan çok sayıda Balıkesirlinin yer alması Türkiye’den çalışma ziyaretine katılan heyetin yoğun bir duygu yaşamasına neden oldu. Azerbaycan Devletinin yaptığı şehitlikte, 1918 yılında Bakü’de savaşan yüzlerce askerin isimlerinin yer alması ayrıca dikkat çekti.

Azerbaycan Basın Müzesi ziyaretinde ise, Basın Müzesi kurucusu ve aynı zamanda duayen gazeteci olan Akif Aşırlı’nın Azerbaycan basın tarihi ile ilgili sunumu dikkat çekti. Aşırlı, aynı zamanda Azerbaycan’da halen yayın yapan Gazete ve medya kuruluşları ile ilgili geniş bir bilgilendirme de yaptı.

Azerbaycanda Balikesir Ruzgari 5

Agil Alasger, “Türkiye İlke Özümüz Bir”

Yeniçağ Medya kuruluşunda gerçekleşen ziyarette konuşan Yeniçağ Medya İmtiyaz Sahibi Agil Alasger, “Türkiye ile özümüz bir idi artık sözümüzde bir oldu. Bizler iki devletin vatandaşıyız. Ancak tek bir milletin neferleriyiz. Burası da Balıkesir’den gelen siz meslektaşlarımızın evi” sözü ile karşıladı. Alasger, ayrıca Azerbaycan’da yayın yapan yayın kuruluşları ile ilgili geniş bir bilgilendirme yaptı. Ardından da heyette yer alan isimlerle Yeniçağ Medyada röportaj yapılmasını sağladı. Gerek burada yapılan röportajlar, gerekse programın geneli ile ilgili haberler Azerbaycan Medyasında da geniş bir yer buldu.

Haber: Kamil Akyürek

BGYC ve TİMBİR Binasına Ziyaret

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu