Türkiye GündemiGündem

Bakan Akar: Deprem bölgesindeki 11 bin Mehmetçiğe sıla izni verdik

Bakan Akar: Deprem bölgesindeki 11 bin Mehmetçiğe sıla izni verdik

 

Milli Savunma Bakanı Akar, depremin etkilediği bölgelerde inceleme yaptı. Orada ikamet eden veya ailesi buralarda yaşayan 10 bin 900 er, erbaş ve personele sıla izni verildiğini duyurdu. Bakan Akar, “Çok kısa sürede yaraları saracağımıza inanıyoruz” dedi.

 

Milli Savunma Bakanı Akar beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ile on şehri etkileyen “asrın felaketinin” hemen ardından deprem bölgesine yardım ulaştırmaya başlayan Türk Silahlı Kuvvetleri helikopterlerinin koordine edildiği TSK Helikopter Koordinasyon Merkezi’nde inceleme yaptı. Çalışmalara ilişkin brifing alan, talimat veren Akar, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa ve tüm millete başsağlığı diledi.

 

Bakan Akar, “Bugün her şeyden önce birlik, dayanışma içinde olma günü. Hepimiz bu yarayı sarmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Geleceğe umutla yürüyeceğiz, karamsar ve kötümser olmayacağız. Çaresizlik, karamsarlık yaymaya gayret edenlere karşı devlet ve millet olarak inatla birliğimizi, beraberliğimizi koruyacak, gayretlerimizi sürdürecek ve çok kısa sürede yaraları saracak ve sorunları aşacağız. Kimsenin bundan şüphesi olmasın” sözlerini kullandı. TRT

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu