Gündem

Bakan Dönmez açıkladı: 694 milyonluk keşif!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “694 milyon tonluk nadir toprak elementi keşfi yaptık. 17 farklı element tespit ettik. Dünyada nadir element üreten ülke sayısı iki elin parmak sayısını geçmez” açıklamasında bulundu.

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eskişehir’deki toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez’in konuşmasından satır başları şu şekilde:

Bugün Eskşehir 14 Mayıs’ın provasını yapıyor. Ellerde bayraklar, sevdamız Türkiye diyen yüz binlerle dolu meydanımız.

CEVHERDEN MÜCEVHERE DÖNME ZAMANI

Bugün Eskişehir’imizde önemli tesisin açılışını yapacağız. Nadir toprak elementleri tesisini milletin hizmetine sunacağız. 694 milyon tonluk nadir toprak elementi keşfi yaptık. 17 farklı element tespit ettik. Dünyada nadir element üreten ülke sayısı iki elin parmak sayısını geçmez, Türkiye de Eskişehir de bu ligde. Cevherden mücevhere dönme zamanı. Üretim, istihdam, ihracat zamanı. AK Parti zamanı diyoruz. Türkiye Yüzyılı için doğru zaman, doğru adamla geleceğe hep birlikte yürüme zamanı. Ne diyoruz, yarın değil hemen şimdi. Bu meydan bunu gösteriyor.

Eskişehirli kardeşlerimiz lideriyle aynı yolda. Hepsi bu kadar mı? Değil elbette. Yıllık 600 ton üretim kapasiteli lityum karbonat üretim tesisinin temelini atacağız. Cep telefonu, bilgisayar, tablet, ilerleyen dönemde Togg’da Eskişehir’de üretilen yerli lityumu kullanacağız. Türkiye enerjisini Eskişehir’den alacak.

 

DAHA FAZLA HABER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu