GündemTürkiye Gündemi

Bakan Koca: e-reçetem Sistemine 5 Dil İlave Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada, e-Reçetem sistemine 5 dil ilave olduğunu duyurdu.

 

Bakan Koca: e-reçetem Sistemine 5 Dil İlave Oldu… Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Paylaştığı mesajda, “e-Reçetem sisteminde test işlemi tamamlanan diller, sabah saatlerinde canlı ortama alınmaya başlandı. Tüm dillerin (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) canlı ortama alınması bugün tamamlanmıştır. Hayırlı olsun” dedi.

E-reçete nedir?

Sağlık hizmet sunucularının sistemleri üzerinde, hekimlerin, kurumun duyurduğu ve tanımladığı şekilde oluşur. Ardından, MEDULA sistemine elektronik ortamda kaydı gerçekleşir. Daha sonra, elektronik reçete numarası verilen olan reçeteler e-reçete (elektronik reçete) olarak tanımlanmaktadır.

Bakan Koca E Recetem Sistemine 5 Dil Ilave Oldu

E-reçete nasıl görebilirim?

E-reçete sorgulama işlemleri ilk olarak online MHRS sistemi ya da E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. Dahası, E-devlet şifresi ile beraber TC kimlik numarasının girilmesi ile sistem içerisinde bulunan reçeteler aktif şekilde görünmektedir.

E-reçete nasıl alınır?

E-reçete olarak düzenen reçetelere, ek protokol hükümlerine göre işlem olması gerekir. Devamında, E- reçete olarak düzenlenen reçetelerde ayrıca kağıt çıktıya gerek yoktur. Devamında, T.C. kimlik numarası ve Medula takip numarası/elektronik reçete numarasının olması reçete kaydı için yeterlidir.

Bakan Koca E Recetem Sistemine 5 Dil Ilave Oldu 1

E-reçete amacı nedir?

E-reçete, eczanelerin, hekimlerin ve hastanelerin ortak kullanımına olan bir sistem üzerinden, hastanın bilgilerini içeren ve kağıt kullanılmadan bu bilgilerin erişimine olanak sağlayan bir uygulamadır.

Bakan Koca: e-reçetem Sistemine 5 Dil İlave Oldu…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu