Dünyadan Haberler
Trend

Bakan Uraloğlu, ‘’Ulusal Ağımıza Yeni Demiryolu İnşa Edeceğiz ’’

Bakan Uraloğlu, “Ülkemizin doğusunda yeni bir bağlantı olarak, Zengezur Koridoru’nu ulusal ağımıza bağlamak için yeni bir demiryolu inşa edeceğiz. Bölgemizin barış güzergahı olması için çalışıyoruz” dedi.

Bakan Uraloğlu, ‘’Ulusal Ağımıza Yeni Demiryolu İnşa Edeceğiz ’’ Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Zengilan’da düzenlenen panelde bir konuşma yaptı.

 

Bakan Uraloğlu, ‘’Ulusal Ağımıza Yeni Demiryolu İnşa Edeceğiz ’’

Turkiye

PANELDE NE KONUŞTULAR ÖZETİ:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Azerbaycan’ın Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ’daki Zengilan şehrinde düzenlenen Transit Koridorların Oluşturulmasıyla ilgili “Avrasya’nın Potansiyelinden Faydalanmak” konulu panele katıldı. Panelde konuşan Bakan Uraloğlu, Doğu-Batı bağlantısının geliştirilmesi kapsamında gerçekleştirilen Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile Asya ve Avrupa arasındaki Orta Koridorun demiryolu bağlantısını sağlamlaştırdıklarını ifade ederek, “2053 vizyonumuz doğrultusunda, Asya, Avrupa, Afrika ve Ortadoğu arasında artan ticarete paralel olarak ulaştırma bağlantılarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“İkinci demiryolu bağlantısını tesis ediyoruz”

Bakan Uraloğlu, “Demiryolu altyapısını geliştirmeye ciddi bir pay ayırdık. Gerek Asya’dan gerekse Orta Doğu’dan gelecek yüklerin akışını sorunsuz bir şekilde sağlamak için, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Asya ve Avrupa kıtaları arasında, Marmaray’dan sonra, ikinci demiryolu bağlantısını tesis ediyoruz. Bulgaristan ile artan demiryolu potansiyelini de dikkate alarak, ikinci bir demiryolu geçiş noktası kurulması konusunda Mutabakat Zaptı imzaladık. Komşu ülkeler ile ulusal demiryolu ağımız arasındaki bağlantıları da geliştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye olarak hem ülkemizin doğusunda, batısında ve güneyinde yeni bağlantı noktaları tesis etmek için var gücümüzle çalışıyoruz hem de bu bağlantıları Akdeniz, Ege Denizi ve Karadeniz’deki limanlarımızla destekliyoruz” diye konuştu.

“Orta koridorun demiryolu bağlantısını sağlamış olduk”

Bakan Uraloğlu, “Doğu-Batı bağlantısının geliştirilmesi kapsamında gerçekleştirdiğimiz Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı ile Asya ve Avrupa arasındaki Orta Koridorun demiryolu bağlantısını sağlamış olduk. Orta Koridoru destekleyici eylem planlarını bölge ülkeleri ile birlikte belirliyoruz. Aldığımız kararları uygulamaya aktaracak adımların da takipçisiyiz. Ülkemizin doğusunda yeni bir bağlantı olarak, Zengezur Koridoru’nu ulusal ağımıza bağlamak için yeni bir demiryolu inşa edeceğiz. Azerbaycanlı kardeşlerimizle yakın bir şekilde Zengezur’un bölgemizin barış güzergahı olması için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

“İhtiyaç duyduğumuz iki şey, samimiyet ve iş birliği”

Bakan Uraloğlu iha’nın haberine göre , “Ticaretin tüm gerekliliklerine uyan ve ihtiyaç duyulan ulaştırma altyapısı ile ilgili sorun yaşamayan taşıyıcı, rahatça taşımacılık yapabiliyor mu? Maalesef hayır, peki neden? Karayolu taşımacılığında ikili ve transit taşımaları serbestleştirmediğimiz, sürücülerimizi vize zorlukları altında ezdiğimiz ve demiryollarında karşılıklı işletilebilirlik konusunda gerekli adımları yeterince atmadığımız için. Bu zorlukları ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyduğumuz iki şey, samimiyet ve iş birliği” diye konuştu.

Farklı haberler için tıkla

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu