Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Balıkesir Baro Başkanı Karakaşlı’dan Mücadeleye Davet

Balıkesir Barosu Başkanı Nadir Karakaşlı, İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların artarak devam etmesi nedeniyle açıklama yaptı. Başkan Karakaşlı herkesi mücadeleye davet etti.

Balıkesir Baro Başkanı Karakaşlı’dan Mücadeleye Davet

Balikesir Baro Baskani Karakaslidan Mucadeleye Davet 1
Balıkesir Baro Başkanı Karakaşlı’dan Mücadeleye Davet

Başkan Karakaşlı, İsrail’in Gazze’ye gerçekleştirdiği bombalı saldırılar sonucu yüzlerce bebek ve çocuk olmak üzere binlerce sivilin hayatını kaybettiğini ve binlercesinin yaralandığını belirtti.

“Bulaşıcı hastalıkların patlak verme riskiyle karşı karşıya”

Başkan Karakaşlı, Gazze’nin her taraftan abluka altına alınmasının uluslararası yardım kuruluşları tarafından gönderilen insani yardımların Gazze halkına ulaşmasını engellediğini ve Gazze’deki elektrik ve suyun kesilmesinin insani dramı daha da artırdığını ifade etti.  Başkan Karakaşlı “ Gazze halkı bombalı saldırılara maruz kalmışken temel ihtiyaç maddesi olan suya da erişemiyor ve altyapının zarar görmesi nedeniyle bulaşıcı hastalıkların patlak verme riskiyle karşı karşıya.” Dedi.

“1949 Cenevre Sözleşmesi’ne uymuyorlar”

Başkan Karakaşlı, Gazze’deki saldırıların bir devlet gibi değil bir terör örgütü gibi gerçekleştirilmesinin uluslararası hukuku ihlal ettiğini vurgulayarak, İsrail Devleti’nin Gazze’de insanlık ve savaş suçu işlediğini dile getirdi. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları ve 1949 Cenevre Sözleşmesi’nin ihlal edildiğini de hatırlattı.

Mücadeleye Davet

Başkan Karakaşlı, sivil yerleşimlere yönelik saldırıları sert bir şekilde kınadıklarını ve tüm insanlığı bu konuda ortak mücadeleye davet ettiklerini belirtti.

Haber Merkezi

Balıkesir Memur-Sen Temsilcisi Kurter: ‘Filistin zulmüne karşı tarafsızlık namussuzluktur’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu