Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir BARO’su 104’üncü Yaşında

Balıkesir Barosu 104. Kuruluş Yıldönümüne ulaştı. BARO Başkanı Nadir Karakaşlı avukatlık mesleğinin haklarının mücadelesi noktasındaki kararlı duruşlarının sürdüğünü bildirdi.104’üncü yılı kutlarken kurucuları saygı ve minnetle andı.

Balıkesir BARO’su 104’üncü Yaşında

Balikesir Barosu 104Uncu Yasinda 1

Yoluna Aynı Çoşku İle Gidiyor

“Kuvayi Milliye ruhuyla 24 Ocak 1920 tarihli ilk genel kurul toplantısında temelleri atılan ve geride bıraktığı bir asırdan fazla zamana inat yoluna aynı coşkuyla devam eden Balıkesir Barosu bugün 104. yaşını kutlamaktadır” dedi.

“Hukuk Mücadelesi Verdiler”

“Balıkesir Barosu, İstiklal mücadelesinin Kuvayi Milliye saflarından gelen kurucularının izinde tarihinin her döneminde üstlendiği kritik vazifeler ve şanlı geçmişiyle104 yılı geride bırakmıştır. Baromuzun ilk kurucuları olan Süleyman Sadi, Mustafa Necati ve tüm yönetim kurulu üyeleri bağımsızlık mücadelemizin içerisinde aktif yeralmışlar; bir yandan cübbeleriyle hukuk mücadelesi verip diğer yandan işgalci güçlere karşı vatan savunmasında canlarını ortaya koyarak yurda siper olmuşlardır”

“Kutsal Mirası Koruyacağız”

“Balıkesir Barosu’nun mensubu olmaktan duyduğumuz gururla; Kahramanlarımızın taşıdığı ruh, azim ve vatan sevgisi ışığında bizlere emanet ettikleri bu kutsal mirası her durum ve koşulda koruyarak Cumhuriyetin, Demokrasinin, Hukukun üstünlüğünün, Atatürk İlke ve İnkılaplarının savunucuları olacağımıza söz veriyoruz. Bize bu gücü ve gururu yaşatıp tarihe adını altın harflerle yazdırmış tüm Başkanlarımızı, Yönetim Kurulu Üyelerimizi ve meslektaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.”

“Meslektaşlarımızın Haklarını Savunacağız”

“Balıkesir Barosu olarak kurulduğumuz günden bu yana hukuk devleti ilkesi ve hukukun üstünlüğü adına görevler üstlenmekten imtina etmediğimiz gibi bu çerçevede dik duruşumuzu sergilemeye ve meslektaşlarımızın haklarını savunmaya devam edeceğiz.”

“Şanlı Tarihimizden Güç Aldık”

“Hukuk adına savunduğumuz değerlerden taviz vermeyecek, yargının tarafsız ve bağımsız bir erk olduğu bilinciyle yolumuzu sadece hukukun ışığıyla aydınlatacağız. Özellikle son dönemlerde meslektaşlarımızın mesleklerini icra ederken hukuk dışı davranışlara maruz kaldıkları, hakaret edildikleri, darp edildikleri ve hatta hayatlarının tehlikeye atılacak derecede ağır saldırılara maruz kaldıkları, kamu görevi yerine getiriyor olmalarına ve angarya yasağına rağmen emeklerinin gereği gibi karşılanmadığı bu karanlık günleri Sayın Meslektaşlarımızın desteği ve 104 yıla sığmayan şanlı geçmişimizin bize bu uğurda verdiği sonsuz güç ile aşacağımıza inancımız tamdır”

“Mesleğimizin Takipçisiyiz”

“ 104. kuruluş yıl dönümümüzün tarifsiz mutluluğunu yaşadığımız bu günde; gelecek yıllarda da Cumhuriyet değerlerinin, Atatürk ilkelerinin, Hukuk ve Adalet anlayışının koruyucusu ve takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz. Başta Baromuz kurucu üyeleri olmak üzere adalet uğruna can vermiş tüm hukuk neferlerinin ve aziz şehitlerimizin önünde minnetle eğiliyor, Sayın Meslektaşlarımız ile kamuoyuna saygılarımızı sunuyoruz.

Haber: Bülten

Avukatların Güvenliği İçin Balıkesir Barosu’ndan Çağrı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu