SağlıkGündemİlçe Haberleri

Balıkesir Bayram Boyunca Sivrisinekle Mücadelede Kararlı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bayram süresince sivrisinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına devam etti.

Balıkesir Bayram Boyunca Sivrisinekle Mücadelede Kararlı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bayram süresince sivrisinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına devam etti. Şehir genelinde 20 ilçede karadan ilaçlama gerçekleştirilirken, karadan ulaşılamayan noktalara ise havadan müdahale edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, yapılan çalışmalarla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Balıkesir’imizin sağlıklı, huzurlu ve sivrisineksiz bir yaz geçirmesi için önlemlerimizi erkenden alarak aralıksız çalışıyoruz. İlçe belediyelerimizle koordineli olarak yürüttüğümüz Haşere Mücadele çalışmaları kapsamında, sivrisinek ve karasinek larvalarına yönelik karadan ilaçlama faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, erişkin sivrisineklerin bulunduğu alanlarda da mücadelemizi sürdürüyoruz. Araçlarla ulaşılamayan noktalara ise Zirai Drone kullanarak larvasit uygulamaları gerçekleştiriyoruz.”

Balıkesir Bayram Boyunca Sivrisinekle Mücadelede Kararlı
Balıkesir’In 20 Ilçesinde Karadan Ilaçlama Gerçekleşti

Balıkesir’de vatandaşların sağlıklı bir yaz geçirmesi için yapılan bu çalışmaların, sivrisinek ve karasineklerin artış gösterdiği dönemlerde önemli bir adım olduğu belirtildi.

 

 

Haber: Bülten

Edremit Belediyesi, Uçkunla Mücadele İçin Seferberlik Başlattı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu