Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’ de Ferhat Göçer’den Tiyatral Şölen

Balıkesir, Burhaniye ilçesinde, 33.Burhaniye -Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ücretsiz halka hizmet gerçekleşti.

 

Balıkesir’ de Ferhat Göçer’den Tiyatral Şölen… Burhaniye’de festivalde Türk edebiyatının önemli yazar ve şairlerinden Sabahattin Ali’nin eserleri yer aldı. Ayrıca, Ferhat Göçer’in tek kişilik performansıyla sahne olan “Aldırma Gönül” müzikal tiyatro oyunu ilgi gördü.

Balıkesir' De Ferhat Göçer'Den Tiyatral Şölen

Göçer’den “Aldırma Gönül”

33.Burhaniye -Ören Turizm, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ücretsiz olarak halka sunum gerçekleşti. Ören Amfi Tiyatro’da Ferhat Göçer, “Aldırma Gönül” adlı müzikal tiyatro ile Sabahattin Ali’nin hayat hikayesini; aşklarının, hüzünlerinin, hasretlerinin kısaca hayatından kesitleri sahne oldu. Ayrıca, şiirlerinden beste olan şarkılarının yer aldığı “Aldırma Gönül”, ünlü sanatçı Ferhat Göçer’in hafızalara kazınacak performansıyla sahne oldu.

Tiyatrocu Kimliği Dikkat Çekti

Ünlü sanatçı Ferhat Göçer izleyenleri bu kez de tiyatrocu kimliği ile kendine hayran bıraktı. Ayrıca, oyun izleyicilerden tam not aldı. Ardından Belediye Başkan Yardımcısı Murat Yazgan ve Belediye Meclis Üyesi Tarık Erdil, sanatçıya plaketi ve yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti  tüm Burhaniyeliler adına verdi.

Tiyatro;

Bir öykünün karakterlerin davranışı yoluyla bir düşünceyi aktarmak üzere, konuşma ve hareket yardımıyla, sahne üzerinde eyleme dönüştürülmesidir. Tiyatro, bütün sanatları kullanıp bunları uyumlu bir biçime dönüştüren tek sanattır. Bir tiyatro yapıtı, kendine özgü kuralları ve nitelikleri olan bir yaratıdır.

Tiyatro özellikleri;

Tiyatro eserlerini diğer edebiyat eserlerinden ayıran en önemli özelliği hikâyenin canlandırılarak yani seyircilere gösterilerek anlatılmasıdır. Önemli bir diğer özelliği ise kolektif bir sanat olmasıdır. Oyun yazarı, oyuncular, yönetmen ve daha birçok emekçinin ortaklaşa çalışmasıyla oyun sahneye konur.

Tiyatronun işlevi nedir?

Tiyatronun görevi her an insanı bütünlüğü içinde düşünürken heyecanlandırmak. Devamında, kendisini bir başkasının yaşamı ile görmesini sağlamaktır. Brecht gibi, öğreticiliğe önem veren bir kuramcı yazar bile yalnız aklı, yalnız düşünceyi değil duyguyla ve sezgiyle de seyircisini etkileme yolunu tutmuştur.

Balıkesir‘ de Ferhat Göçer’den Tiyatral Şölen…

 

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu