Gündem

Balıkesir Eğitim Sen: “Boğaziçi’nin Yanındayız ”

Balıkesir Eğitim Sen: “Boğaziçi’nin Yanındayız ”

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kilciler, “Kumpasçıların, Haksızlıkların, Tehditlerin ve Nefret Söylemlerinin Karşısında Diz Çökmeyen Gençlerimizin Yanındayız” dedi.

 “BOĞAZİÇİ’NİN YANINDAYIZ ”

Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Halil İbrahim Kilciler Boğaziçi Üniversitesi’ne yapılan rektör ataması ve akabinde gelişen olaylara yönelik açıklamada bulundu. Kilciler Balıkesir Eğitim Sen olarak olaylarda Boğaziçi Üniversitesi ve bileşenlerinin yanlarında olduklarını ifade etti. Kilciler tarafından konuya ilişkin şöyle kaydedildi:

 “HAKLI PROTESTO BASTIRILMAYA ÇALIŞILIYOR“

“Üniversite geleneği ve demokrasi ilkeleri çiğnenerek Cumhurbaşkanlığı tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne dışarıdan rektör olarak atanan Melih Bulu’ya yönelik tepkiler 1 aydan bu yana devam ediyor. Akademisyenlerden öğrencilere, çalışanlardan mezunlara kadar Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin tümünün parçası olduğu protestolardan rahatsız olan iktidar, akla gelebilecek her türden manipülasyon ve şiddet yöntemiyle bu haklı protestoyu bastırmaya çalışıyor.

 “İKTİDAR MENSUPLARI TARAFINDAN YENİ BOYUT KAZANDIRILDI”

Kampüs kapısına kelepçe vurulması ve öğrenci evlerine yönelik polis baskınlarıyla başlayan iktidar baskısı, öğrencilerin kampüste düzenledikleri bir sergide yer alan görselin iktidar mensupları tarafından “İslam’a Hakaret” olarak hedef gösterilmesiyle yeni bir boyut kazandı. İçişleri Bakanı’ndan Diyanet İşleri Başkanına, yandaş medyadan sosyal medya trollerine kadar tüm kesimler üniversite öğrencilerini hedef gösterdi. İstanbul ve İzmir’de, tutuklanan öğrencilere destek olmak isteyen 200’e yakın öğrenci, keyfi biçimde gözaltına alındı. Boğaziçi Kampüsü çevik kuvvet tarafından basılarak öğrenciler darp edilerek kampüs dışına atıldı.

 “ASIL SORUN KAMUOYUNA SUNULDUĞU GİBİ DEĞİL”

Belirtmek isteriz ki asıl sorun kamuoyuna sunulduğu gibi kutsala yapılan bir saygısızlık değildir. Asıl sorun, düşünce ve ifade özgürlüğünü sadece kendileri için bir özgürlük sanan siyasi iktidar temsilcilerinin, demokrasiden, demokratik tartışma kültüründen ve üniversite fikrinden bihaber olmalarıdır. Ancak, ortada bir suç vardır! Bu suç, bireylerin temel hak ve özgürlüklerini yok sayan ve yaşam haklarını tehdit edenlerin; laikliği ortadan kaldırarak, İslam dininin değerlerini her türlü siyasal, ekonomik ve kültürel zulme ortak edenlerin; üniversiteli gençlerin demokratik taleplerini şiddetle bastıranların ve anayasal güvence altında olan üniversitelerin kurumsal özerkliğini ortadan kaldıranların suçudur!

 “REKTÖR BULU DERHAL İSTİFA ETMELİDİR”

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ve öğretim üyelerini hedef alan polis şiddetini, ifade özgürlüğünü ayaklar altına alan her türden yaklaşımı kınıyoruz. İktidar uzun zamandan bu yana siyaseten baş edemediği her konuyu, toplumun dini ve milli hassasiyetleri kullanarak, toplumun bir kesimini diğer kesimlerine karşı kışkırtarak çözümlemeye çalışıyor. Bu tehlikeli kamplaştırma ve düşmanlaştırma siyasetinden vazgeçilmelidir. Siyasi iktidar Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerinin demokratik taleplerine kulak vermeli, tutuklanan ve gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakılmalı ve atanmış Rektör Melih Bulu derhal istifa etmelidir. Haksızlığa boyun eğmeyen Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleriyle ‘’Asla Aşağı Bakmayacağız’’ diyen gençlerimizle ve aileleriyle beraberiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu