GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Balıkesir Fırıntaş İşçilerinin Hakları

Balıkesir Fırıntaş İşçilerinin Hakları. Rahmetli Başkan İşçilerin hakları ile ilgili  Ağır İfadelere yer verdi. Aptal ve Hain Olmamak Lazım demişti. Balıkesir’de, geçtiğimiz 2014 yılında Fırıntaş işçileri hakları noktasında sorunlar yaşadı. Dahası paralarını alamadı. Ayrıca, o dönemde sorunlara  nasıl çözüm geldi? Sorun çözüldü mü? İşte tarihin geçmiş sayfalarında hatırlananlar…

Büyükşehir Belediyesinin ilk kurucu Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Fırıntaş’ın geçmişteki yönetimlerini eleştirdi. Böyle “Çok Yazık! Böyle bir şirket yönetimi için ya hain ya aptal olmak lazım” demişti.

Uğur 8 Eylül 2021’de yaşamını yitirdi. Rahmetli Başkan, o dönemde Fırıntaş’ta sermaye artırımı vurgusu yaptı. İşçilerin hakları verilmeli dedi. Ayrıca o dönem, Büyükşehir Belediye Başkan Edip Uğur mecliste konuştu. Bu konuşmada, “5 yılda 5 trilyonu buharlaştırmak beceri ister’ demişti. Ve işçilerin tazminatının ödenmemesini  ‘Alın terine saygısızlık olarak nitelemişti.

Dahası, işten çıkartılan Fırıntaş işçileri ise; o dönem ,Belediye’nin kapısına geldi. Ayrıca,  haklarını talep ettiler. Alın terimizin karşılığını alamadık. Üstelik işsiz bırakıldık demişlerdi.

SERMAYE ARTIRIMI İLE TAZMİNATLARI ÖDEDİ

Başkan Uğur, Büyükşehir Belediye Meclisinin Ocak ayı toplantısında Fırıntaş’ın sermayesine yüzde 150 artış istedi. Ayrıca,  Fırıntaş’ın Geçmiş yıl zararı 1milyon 96 bin 92 lira. Dönem zararı 413bin lira ve eksi sermaye 3milyon lira “dedi. Ayrıca, Bilançolarda bunların kıdem tazminatları ve ihbar önelleri hiçbiri gösterilmemiş. Biz işçimizin hakkını alın terini ödeyeceğiz.” demişti. Böylelikle, haklarını talep edenlere haklarını verdi.

SERMAYE ARTTIRIMI GERÇEKLEŞTİ

Meclis, Fırıntaş Anonim şirketinin sermayesinin arttırılması ile ilgili plan bütçe komisyonu raporu yayınladı. Ayrıca, Komisyonca yapılan çalışmalar neticesinde büyükşehir vizyonuna uygun yeni yatırım ve projelerin finansmanını karşılamak üzere ve 2009 ile 2013 yılı hizmet alım ihalelerinde çalıştırılıp işten çıkartılan personellerin tazminat ödemeleri için karara vardı.

Fırıntaş Termal Turizm Ulaştırma İnşaat ve Gıda Sanayi Ticaret A.Ş yapılacak ilk genel kurulunda sermaye artırımını kabul etti. Böylelikle, yüzde 150’ye kadar artırım yapılması kararı aldı. Ayrıca, şirketin diğer hissedarları sermaye artırımına katılmadığı takdirde ise hisselerin satın alınmasına komisyonca oy birliği ile karar verdi.

SUS PUS MECLİS

Ayrıca, Başkan Uğur sessiz geçen mecliste söz almak isteyen var mı? Diye sordu. Uğur, sessizlik üzerine ‘Fırıntaş AŞ ile ilgili komisyon raporunu okudu. Ayrıca, “Bende meclisimize bilgi arz etmek istiyorum ‘dedi.

Başkan Uğur’ Fırıntaş 2009 12’nci ayına kadar 95bin lira sermayeli bir Anonim Şirket. “dedi. Ayrıca, daha önce 2 defa sermaye artırımı yapılmış.” ifadesini kullandı. Ayrıca, 2.12.2009’da 500bin sermaye artırımı oldu. Dahası, 4.4.2013 tarihinde 448bin lira sermaye artırımı gerçekleşti. Üstelik, 31.03.2014 tarihindeki öz kaynak ise, 600bin lira. Dahası, 1 trilyon 552bin lira bir sermaye devir alındığında 600 bin lira 31.03.2014’ten geliyor.” diyerek sessiz geçen mecliste alın  teri vurguları hafızalarda kalmıştı.

HABER: KAMİL AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu