GündemEkonomi

BALIKESİR İSTİRİDYE MANTARINI SEVDİ

Balıkesir Pazarlarında bugünlerde en çok talep gören ürün “İstiridye Mantarı ”Mantar çeşitlerini bilenlerinde bilmeyenlerinde tercih ettiği mantar pazarda rağbet görüyor.


İstiridye Mantarı satışını yapan pazarcı Aşkın Taş istiridye ye olan ilgiyi ve talebi şöyle anlattı: “ İstiridye mantarı güzel bir ürün. Satışı da gayet güzel. E vitamini bakımından zengin bol bol tüketilebilecek bir ürün. Yapılışı kolay bu ürün suyla teması sevmez. Satışlarımız çok güzel istikrarlı ve devamlı bir şekilde hizmeti sunduğumuz için ben memnunum. Pişirmek için öncelikle Paketini açın jülyen jülyen (uzun ve ince ince) doğrayın. Tavaya atın. Soğanla beraber kavurun. Biraz kekik atın tıpkı et’e atar gibi. Fırını yüksek derecede ısıtın. Ürünleri atın, yağ atın yaklaşık fırında 10 dakikada tavada 10-15 dakikada pişer.”

Pazarcının Marketle Olan Sınavı

İhtiyaç duyulan ürünlerin satışının gerçekleştiği semt pazarlarında pazarcı esnafının marketlerle olan yarışında pazarcılar dertli. Herkes kendi işini yapmalı diyen Pazar esnafının üretim ve tüketim noktasında verdiği mesajlar arasında Balıkesir’de üreterek kazanan ellerin yine kendi içinde ekonomisini döndürebilmesinin de güçlü bir olanak imkânı ile sağlanması gerektiği belirtiliyor. Marketler işini yapsın biz kendi ürünümüzü satarak işimizi yapabilelim diyor.

Pazarcı İbrahim Türkmen: “ işler eskisi gibi değil. Pazar yerlerindeki değişim maalesef zorunlu değişimler çünkü marketler işlerimizi etkiliyor. Bütün marketlerde meyve sebze konmaya başlandı biz ne satacağız? Markette tazede olmuyor pazara getirdiğimiz ürünlere gözümüz gibi bakıyoruz ancak artık market işi bizi ciddi zorluyor”

Peynirci Eren Ayan: “Peynir satışı yapıyorum ve bu ara Peynirlerde fiyat artışı var. Yağsız ürünlerde 2 TL tam yağlı ürünlerde 4 TL ye kadar çıktı. Fiyat değişimi piyasaya bağlı. Talep arz ve içinde bulunulan koşullar fiyata yansıyor. Fiyatları beğenende var beğenmeyende. Pazarcı ne yapsın?”

Lütfü Işık :”zeytin fiyatlarında artış var. Verimin az olmasından dolayı 2 TL fark var. Bize sahip çıkılmadığı için 2 tane çocuğumu bu işe sokmadım. Kendim ne kazanıyorum ki evlatlarımda kazansın. Bu işte para yok hele ki eski Pazar canlılığı ve alışveriş zaten ölü. Çok iç açıcı değil ancak durum bu. Sadece şükrediyoruz. Haber: Serap Acar

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu