GündemEğitimİlçe Haberleri

BİRLİKTE DAHA DEĞERLİYİZ

Vali Ersin Yazıcı, BENGİ (Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme) Projesi kapsamında Susurluk Anadolu İmam-Hatip Lisesini ziyaret etti.

BENGİ Projesi’nin sürdüğü 36 ay boyunca sayısız okula giderek, öğrencilere ve öğretmenlere değerler eğitiminin öneminden bahseden Vali Yazıcı, “Sağlıklı yaşayabilmek için geleneğe ve toplumu bir arada tutan ortak değerlere ihtiyacımız var.” dedi. Ziyarette ilk olarak Vali Ersin Yazıcı, Susurluk Kaymakamı Osman Ateş, Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız öğrencilerle birlikte kitap okuma saatine katıldılar.

“HER BİR ÇOCUĞUMUZ BİZİM İÇİN BİR DEĞER”

Gençlere değer vermek gerektiğini söyleyen Vali Yazıcı, “Her bir çocuğumuz bizim için bir değer ve zenginliktir. Eğitim bir birey ve insanı değerli hale taşır, onu bir değer haline getirir. Şu anda çağımızda modern toplumların en çok önem verdiği eğitim, değerler eğitimidir. Değerler eğitimi olmadan diğer eğitimlerin bir kıymeti yoktur. Çocuklarımızı iyi insan olarak yetiştireceğiz. Eğitim çok önemlidir, ama değerler eğitimi daha önemlidir.” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EYLEM PLANI”

Konuşmasında, 2020- 2021 yıllarını kapsayan 75 maddelik, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal iş birliği ve eşgüdümün artırılmasına dair protokol kapsamında Balıkesir Valiliğinde bir toplantı düzenlediklerini söyleyen Vali Ersin Yazıcı, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için tüm Türkiye’de olduğu gibi Balıkesir’de de eylem planı kapsamında çalışmaların yürütüleceğini tekrarladı.

“İNANÇ VE DEĞERLERİMİZ HİÇBİR ŞİDDETİ TASVİP ETMİYOR”

İnanç ve değerlerimizin hiçbir şiddeti tasvip etmediğini ifade eden Vali Yazıcı, “Sevgiyi saygıyı anlayışı egemen kılmalıyız. Bizim medeniyetimiz kadını tarihin her döneminde baş tacı yapmıştır. Kadınların güçlü olduğu toplumlar daha başarılıdır. Kadına yönelik şiddetle her zaman mücadele edeceğiz ve mağdur kadınlarımızın destekçisi olacağız. Kadınlara yönelik şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Şiddet insanlık suçudur. Bu yüzden şiddetle mücadele hususunda herkesi duyarlı olmaya davet

“ÖĞRENCİLERLE YEMEK YEDİ”

Vali Ersin Yazıcı, öğrencilerle ve öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okul yemekhanesinde öğrencilerle beraber öğle yemeği yedi. Vali Yazıcı, Susurluk Anadolu İmam-Hatip Lisesi ziyareti sonrası Susurluk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yenilenebilir Enerji Teknolojileri, Makine Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Mobilya İç Mekân Tasarımı ve Bilişim Teknolojileri atölyelerinde incelemelerde bulunarak öğretmen ve öğrencilerle sohbet etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu