Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir Jandarma’dan Duyarlı Tören

Balıkesir Jandarma’dan Duyarlı Tören . İl Jandarma Komutanlığı özel gereksinimli bireyler için askerlik uygulaması yaptı.

Balıkesir Jandarma’dan Duyarlı Tören

Balikesir Jandarmadan Duyarli Toren

 

Balıkesir İl Jandarma komutanlığı özel gereksinimli bireylere “Temsili Askerlik Uygulaması” faaliyeti gerçekleştirdi. Özel gereksinimli bireyler aileleri ile onlar için hazırlanan törene katılım gösterdi.

Balikesir Jandarmadan Duyarli Toren 1

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız ve beraberindeki personeller özel gereksinimli bireyler için “Temsili Askerlik Uygulaması”  hazırladı. Kısa sürelide olsa askerlik hizmetini yapan bireyler eğlenceli anlar yaşadı.

Balikesir Jandarmadan Duyarli Toren 2

Kıdemli Albay Ali Yıldız bireylerin kışla ortamı ayrıca bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerine imkan sağladı. Albay Ali Yıldız bütün bireylerle tek tek ilgilendi. 21 özel gereksinimli birey programa katılım gösterdi.

Balikesir Jandarmadan Duyarli Toren 3

Önce özel gereksinimli bireyler  kayıtlarını yaptırdı. Ardından asker tıraşı oldular. Daha sonra onlar için hazırlanan asker kıyafetlerini giydiler. Hep beraber yemek duası ederek yemekhane de özel gereksinimli bireyler için hazırlanan yemekleri yediler. Yemeğin ardından yemin edecekleri alana geçtiler. İstiklal Marşı’nın ardından bireyler yeminlerini etti.

Balikesir Jandarmadan Duyarli Toren 4

Balıkesir İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız’ da yemin töreninde konuşma yaptı. Yıldız ” Silahaltına alınması mümkün olmayan engelli evlatlarımızın; kısa süreli de olsa askerlik hizmetini yapması, kışla ortamında bulunması, bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerine imkân sağlamak amacıyla, komutanlığımızca tören hazırladık. Evlatlarımızın bu programdan keyif almasını arzu ediyoruz. Evlatlarımızı jandarma komutanlığına getiren ailelere de teşekkürlerimizi iletiyoruz.”dedi.

Balikesir Jandarmadan Duyarli Toren 5

Haber: Elif Şahin

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu