Etkinlikİlçe Haberleri

Balıkesir Sanatın Işığında Buluştu

Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği, 15 Nisan Dünya Sanat Günü ve Turizm Haftası dolayısıyla bir etkinliğe imza attı. Kuvayi Milliye Müzesi'nde bulunan Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen sergi, çeşitli sanat dallarını bir araya getirerek sanatseverleri buluşturdu.

Balıkesir Sanatın Işığında Buluştu

Balikesir Sanatin Isiginda Bulustu 1
Balıkesir Sanatın Işığında Buluştu

Sergide Öğrencilerin Eserleri de Yer Aldı

Sergide, Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin yanı sıra, çeşitli liselerden öğrencilerin eserleri de yer aldı. Serginin açılışı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı ve ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Konuşmaların ardından, Adnan Menderes Anadolu Lisesi, T.C. Ziraat Bankası Güzel Sanatlar Lisesi ve 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisesi öğrencilerinin resimlerinin sergilendiği bölüm açıldı.

Balikesir Sanatin Isiginda Bulustu 2
Balıkesir Sanatın Işığında Buluştu

“Sanatla Kalın, Dostça Kalın”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Mualla Can, “Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. UNESCO destekli tüm dünyada aynı anda kutlanıyor ve aynı güne gelen Turizm Haftası nedeniyle hepimiz bir aradayız” dedi. Can, derneklerinin geçmişini ve faaliyetlerini de paylaşarak, “Sanatla kalın, dostça kalın” vurgusunu yaptı.

“Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum”

Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa İlhan ise yaptığı konuşmada, sanatın ve sanatçının önemine vurgu yaparak, “Bu tür etkinliklerde bir arada olmak bizim için epey memnuniyet verici. Balıkesir Güzel Sanatlar Derneği’nin kıymetli aktivistlerine, sanatkarlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. İlhan, etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Balikesir Sanatin Isiginda Bulustu 3
Balıkesir Sanatın Işığında Buluştu

Bir Çok İsim Etkinlikte Yer Aldı

Törene, Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, CHP Milletvekili Serkan Sarı, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ile birlikte sanatseverler de katıldı.

Haber: Bülten

Balıkesir’in Gizli Hazinesi: Gezilecek Tarihi Köyler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu