Sağlıkİlçe Haberleri

Balıkesir ‘Serviks Kanseri’ Farkındalığı İçin Harekete Geçti

Balıkesir Üniversitesi, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı öncülüğünde, Ocak ayında düzenlenen Serviks Kanseri Farkındalık Haftası etkinlikleri kapsamında hasta ve hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme faaliyeti düzenlendi.

Balıkesir ‘Serviks Kanseri’ Farkındalığı İçin Harekete Geçti

Balikesir Serviks Kanseri Farkindaligi Icin Harekete Gecti 1

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Hastanesi, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mine İslimye Taşkın ve klinik ekibi tarafından gerçekleştirilen etkinlik, BAÜN Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar’ın da katılımıyla gerçekleşti.

Balikesir Serviks Kanseri Farkindaligi Icin Harekete Gecti 2

Düzenli Taramanın Önemine Vurgu

Etkinlikte, serviks kanseri taramalarının ve erken teşhisin önemi vurgulanarak, katılımcılara sağlık konusunda önemli bilgiler aktarıldı. Prof. Dr. Mine İslimye Taşkın, etkinliğin amacını açıklarken, “Serviks kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenle farkındalık oluşturmak ve düzenli tarama yapmanın önemini vurgulamak adına bu etkinliği düzenledik” dedi.

Balikesir Serviks Kanseri Farkindaligi Icin Harekete Gecti 3

“Toplum sağlığına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz”

BAÜN Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bahadır Çağlar ise etkinliğe katılanlara teşekkür ederek, “Toplumda sağlık bilinci oluşturmak, erken teşhise yönlendirmek ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bu tür etkinlikler büyük önem taşımaktadır. BAÜN Hastanesi olarak toplum sağlığına katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haber: Bülten

Ofis Çalışanları İçin Önemli Tavsiyeler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu