Sağlıkİlçe Haberleri

Balıkesir Tabip Odası: ‘Yoğun Bakımlarda Kritik Durum!’

Balıkesir Tabip Odası yönetimi, son günlerde artan viral enfeksiyonlar nedeniyle yoğun bakımlarda yaşanan doluluk ve bekleyen hasta sayısının ciddi şekilde arttığını belirtti. Halkı tedbir almaya çağırdı.

Balıkesir Tabip Odası: ‘Yoğun Bakımlarda Kritik Durum!’

Balikesir Tabip Odasi Yogun Bakimlarda Kritik Durum 1

Balıkesir Tabip Odası yönetimi, son günlerde artan viral enfeksiyonlar nedeniyle yoğun bakımlarda yaşanan doluluk ve bekleyen hasta sayısının ciddi şekilde arttığını belirtti. Halkı tedbir almaya çağırdı. Balıkesir’deki yoğun bakım birimlerinde doluluk oranlarının yüzde 100’e yaklaştığını ve bekleyen hasta sayısının arttığını ifade eden Balıkesir Tabip Odası yönetimi, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Balıkesir Tabip Odası Yönetimi’nin Açıklaması

Yoğun Bakımlarda Artan Doluluk ve Bekleyen Hasta Sayısı

Son haftalarda yoğun bakım başvurularında ciddi bir artış yaşanmakta. Bu artışın temel sebebinin, farklı kaynaklı viral enfeksiyonlardan kaynaklandığını düşünüyoruz. Mevsim nedeniyle artan enfeksiyonlar yanında, poliklinik randevusu alamayan vatandaşlarımızın acil servislere yönlendirilmesi, sağlık sistemimizde ciddi bir yığılmaya yol açmaktadır. Balıkesir Tabip Odası yönetimi, ayrıca sağlık hizmetlerindeki aksaklıkların, pandemi dönemini aratmayacak kadar dolan yoğun bakımların, bekleyen hasta sayısının ve bu durumun sağlık çalışanları üzerindeki zorlukları dile getirdi.

Sağlıkta Dönüşüm Programının Etkisi

Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın yetersiz kaldığını belirten yönetim, evde bakım, palyatif bakım gibi hizmetlerin gelişmemiş olmasının ve özel hastanelerin maddi imkânları olmayan hastalara hizmet verememesinin yoğun bakım yataklarının verimli kullanımını engellediğini vurguladı. Toplam yoğun bakım yataklarının yüzde 50’sinin kamu hastanelerinde bulunduğunu ifade ederek, sağlığın ticarileşmesinin olumsuz sonuçlarına dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nı Göreve Çağrı

Balıkesir Tabip Odası yönetimi, yoğun bakım yatak doluluk oranının yüzde 100’e yaklaştığı, hastaların genel olarak pnömoni ve viral-bakteriyel enfeksiyonlarla mücadele ettiği bir dönemde Sağlık Bakanlığı’nı göreve çağırarak, tedbirlerin artırılması ve toplumun bilinçlendirilmesi çağrısında bulundu.

Topluma Maske Ve Kişisel Hijyen Çağrısı

Balıkesir Tabip Odası, vatandaşları toplu alanlarda, ulaşım araçlarında, alışveriş merkezlerinde ve sağlık kuruluşlarında maske takmaya ve kişisel hijyen kurallarına uymaya davet ederek, salgının kontrol altına alınması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Haber: Bülten

Sağlık Taraması Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu