Özel HaberlerGündem

Balıkesir’de 14 Şubat’ın Sevgilileri Nergis ve Gül El Ele

Nergiz mi acep didelerin gül mü yanağın diyerek şarkılara nakşedilmiş çiçek isimleri Balıkesir’deki çiçekçilerinde başköşelerinde.

Balıkesir’de 14 Şubat’ın Sevgilileri Nergis ve Gül El Ele

Nergiz mi acep didelerin gül mü yanağın diyerek şarkılara nakşedilmiş çiçek isimleri Balıkesir’deki çiçekçilerinde başköşelerinde. Balıkesir’de çiçekçi denilince akla gelen ve sevdiği kişiye yada bir arkadaşına çiçek gönderecek kişiler Nergis’i tercih ediyor. Balıkesir’de ana tercih, Sevgiliye alınan bir gül dalı olurken, işyeri açılışları yada kutlamalara ise Nergis ve saksı çiçekleri alınıyor.

14 ŞUBAT’TA TERCİH BELLİ

Balıkesir’de yaklaşık 50 yıldır çiçekçilik yapan Akif Yaşaroğlu Balıkesir’de tercih edilen çiçeklerin günün anlam ve önemine göre değiştiğini söyledi. Yaklaşan 14 Şubat’ta kırmızı güllerin tercih edildiğini ancak en popüler çiçeğin nergis olduğunu belirtti. Gül alan ve almak isteyenler genellikle genç ve orta yaş kesimince tercih ediliyor.

BİR NERGİS 50 BAĞ’DAN OLUŞUYOR

Balıkesir’de özel gün çiçekleri arasında en tercih edilen ve beğenilen çiçek Nergis. Bir nergis demeti yaklaşık 50 bağdan oluşuyor. Fiyatı 400 TL olan Nergis‘e benzer çiçek sayısı çok ancak Nergis taç yaprakları beyaz ve sarı karışımıyla özel bir çiçek. Çiçek, sevgi ve saygı anlamını taşıyor. Kimilerine göre ise Aşk çiçeği olarak adlandırılıyor.

Balıkesir’de 14 Şubat’ın Sevgilileri Nergis Ve Gül El Ele

SAKLAMA KOŞULLARI ÖNEM TAŞIYOR

Yaşaroğlu MERHABA’ya yaptığı konuşmasında, Nergis çiçeğini ülkemizde Mersin- izmir- Karaburun da yetiştirildiğini söyledi .Ayrıca, satın alındığında ise vazoya koyulduğundaki ömrü 15- 30 gün arasında olduğunu belirtti. Yaşaroğlu , “Diğer çiçeklerden ziyade narin ve zayıf bir yapısı olduğundan saklama koşullarının serin yerler olmasına özen gösterilmesi tercih edilmeli. Bahar aylarının habercisi olarak da bilinen nergis çiçeğinin asıl satış mevsimi kış aylarıdır “,dedi .

GÜL’E ŞOK ETKİSİ VERİLEREK 5 YIL YAŞATILIYOR

Çiçekçiye girdiğinizde göze çarpan tercihlerin arasında gül de dikkatleri üzerine çekiyor . Çiçekçiler de Kırmızı ve beyaz gülün yanı sıra mavi, siyah , pembe ve sarı güller de vatandaşın beğenisine sunuluyor. Yaşaroğlu , Şok etkisi yaratıldığında canlı güllerin ömrünün 5 yıla kadar dayanabildiğini belirtti.

TANESİ 70 TL

Çiçekçilerde tanesi 70 TL olan güllerin , talepler üzerine bazen farklı renkler de bazen de tek renk olarak demet haline getirildiğini, Renkli güllerin ise İtalya ve Hollanda dan ihtal edildiği fakat yerli üretimden de vazgeçilmediğini belirtti. Çiçekçiler, yaklaşan özel günler olması ile birlikte ithal edilen çiçek sayısının da arttığına değindi.

Balıkesir’de 14 Şubat’ın Sevgilileri Nergis Ve Gül El Ele

NERGİS’E DURMAK YOK

Ayrıca Yaşaroğlu ,“İzmir Karaburun’dan getirdiğimiz Nergis çiçeği özel günler, davetler ve ziyaretlerde de vatandaşın ilgisini çeken bir çiçek”, dedi . Balıkesir’in yerli ve ilk çiçekçilerinden olan Yaşaroğlu, 49 yıldır ailece işlerinin başında olduğunu belirtti. Yaşaroğlu ,”Nerdeyse Balıkesir’in civar ilçelerinde ilk çiçekçiyi biz açtık, 49 yıldır da Balıkesir deki işimizi yönetiyoruz. Bunun yanı sıra yaklaşan 14 Şubat için vatandaşın talepleri genelde gül oluyor. Bugünlerde en çok Nergis çiçeği elimizde yok satıyor”, dedi.

“ÇİÇEKÇİLİK SEKTÖRÜNÜN BAYRAMI”

Özellikle Sevgililer Günü’nde diğer günlerden farklı olarak çiçek aranjmanları ve süslemeleri de Balıkesir’deki çiçekçilerde dikkat çekiyor. Çiçekçi Erman Aytıgen ise, “Sevgililer Günü ve diğer özel günlerde tabii ki çiçek satışları artıyor. Özellikle Sevgililer Gününde çiçekçilik sektörünün bayram günü gibi oluyor. Çünkü özel bir gün ve vatandaşlarda rağbet gösteriyorlar. Genelde gül tercih edilse de buket alımlarını da gözardı etmemek gerekir. Kır çiçeği buketleri doğallığı sevenlerin tercihi oluyor.

GÜL’DE YERLİ VE İTHAL FARKLILIK

“Yerli gül fiyatı 70 TL İthal gül ise 100 TL. Aslında yerli ve ithal diye ikiye ayrılıyor. İthal çiçekler, döviz üzerinden geldiği için yerliye göre daha pahalı oluyor. Özellikle ithal ürünler kullanım açısından yerlilere göre biraz daha uzun ömürlü de oluyor. O yüzden fiyat olarak farklılık gösteriyor.

Balıkesir’de 14 Şubat’ın Sevgilileri Nergis Ve Gül El Ele

 

 

Haber Merkezi

Sevgililer Günü: Aşkı Kutlamanın En Yaratıcı Yolları

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu