Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de “2’inci Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği” Başladı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde, Ulus Dağı eteklerinde Sarıcaova Yaylası’nda bu yıl ikinci kez gerçekleşen “Gökyüzü Gözlem Şenliği” başladı.

 

Balıkesir’de “2’inci Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği” Başladı.. Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesinde gerçekleşen şenliğe, birçok ilden katılımcı geldi. Gelen katılımcılar şenlik alanında kamp kurdu.

Balıkesir'De &Quot;2'Inci Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği&Quot; Başladı

Ayrıca, etkinliğin ilk gününde çocuklara gökyüzü bilimini anlatan eğitimler oldu. Ardından, eğlenceli oyunlar gerçekleşti. Katılım sağlayanlara alan, etkinlikler ve meydana gelecek gökyüzü şekilleri ile ilgili bilgi paylaşımı oldu.

Balıkesir'De &Quot;2'Inci Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği&Quot; Başladı

Hava Karardı

Perseid Meteor Yağmuru’nu görüntülemek isteyenler ise hava kararmadan hazırlıklarını tamamlandı. En karanlık yerler odak noktası oldu. Ardından, kırmızı ışıklar hazırlandı. Havanın kararması ile ışıklar da kapatıldı. Sonrasında, gökyüzü şekillerinin tanımı oldu. Kimileri teleskopla gezegenleri görmeye, kimileri de gökyüzünün muhteşem görselini fotoğraf karelerine sığdırmaya çalıştı.

Balıkesir'De &Quot;2'Inci Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği&Quot; Başladı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı organizasyon sorumlusu Onur Atılgan, açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada gazetecilere, bu bölgenin Marmara ve Ege’nin en karanlık yerlerinden olduğunu söyledi.

Atölye Alanlarında Çalışmalar Olacak

Oğuzhan Üçüncü ise 13 Ağustos akşamına kadar atölye alanlarında çocuklara gök atlası, güneş saati ve roket yaptıracaklarını, geceleri Jüpiter’i, Satürn’ü, Ay’ı gözlemleyeceklerini anlattı.

Balıkesir'De &Quot;2'Inci Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği&Quot; Başladı

AA’nın edindiği bilgiye göre, Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş ise açıklama yaptı. Yaptığı açıklamada,

“Sındırgı’nın 1400 metre rakımlı Ulus Dağı’nın eteklerindeki Sarıcaova’dayız. Burada ilkini geçen yıl yaptığımız Gökyüzü Gözlem Etkinliği harika bir şekilde devam ediyor. Bu yıl da Samanyolu’nun altında binlerce astro fotoğrafçı geceledi. Bizler hem Sındırgılı gençlerin hem de Türkiye’de gökyüzüne meraklı insanların burada toplanmasından çok mutluluk duyuyoruz. 4 bin kişilik bir ekip burada, hakikaten Sındırgı’ya renk katıyorlar. Astro fotoğrafçıları, gökyüzüseverleri Sındırgı’nın Sarıcaova Yaylası’na her daim bekliyoruz. Sındırgı’nın astro turizm noktasında da bir etkinliğe imza atmış olması bize çok mutluluk veriyor. Hem Valiliğimiz hem Büyükşehir Belediyemiz hem Sındırgı Belediyesi ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı kapsamında yapılan bu etkinlik şehrimize hayırlar getirsin” ifadelerine yer verdi.

..Balıkesir’de “2’inci Sındırgı Gökyüzü Gözlem Şenliği” Başladı…

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Gökyüzünün Muhteşem Dansı Binlerce Kişiyi Sındırgı'da Buluşturdu - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu