GündemEkonomi

Milyonlarca Memuru Yakından İlgilendiriyor

8 milyondan fazla kamu çalışanını doğrudan etkileyecek olan toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. İkinci toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleşecek.

 

Milyonlarca Memuru Yakından İlgilendiriyor… Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sürüyor. Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak Memur-Sen temsil ediyor.

Milyonlarca Memuru Yakından İlgilendiriyor

Müzakere Süreci Bitti

1 Ağustos’ta başlayan görüşmelerde 9 Ağustos’ta müzakere aşaması gerçekleşti. Müzakere süreci bitti. Şimdi gözler yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda olacak ikinci toplantıya döndü. Kamu işveren tarafının yarınki toplantıda teklifini açıklaması beklentiler arasında yer alıyor.

Milyonlarca Memuru Yakından İlgilendiriyor

4 Milyon Memur Emeklisini Yakından İlgilendiriyor

Bu toplantıda Kamu İşveren Heyeti ilk teklifini kamuoyuna açıklayacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal hakları netleşecek.

Milyonlarca Memuru Yakından İlgilendiriyor

15 Ağustos’ta Tekliflerin Müzakeresine Geçiş Olacak

Belli olacak oranlar 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkilisini gösterecek. Ayrıca, 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkisini görecek. Dahası, Toplu sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçiş olacak.

Milyonlarca Memuru Yakından İlgilendiriyor

Ay Sonuna Kadar Bitecek

Ekonomi Haberlerinin edindiği bilgiye göre, üçüncü toplantı 17 Ağustos’ta gerçekleşecek. Son olarak, görüşmeler ay sonuna kadar bitecek.

..Milyonlarca Memuru Yakından İlgilendiriyor…

Kamu çalışanları;

Hizmetlerini gerçekleştiren genel kamu hizmet personeline verilen isim memurdur. Dahası, kamu personeli içerisinde memurların yanı sıra sözleşmeli personel de olur. Kamusal faaliyetin yürütülmesinde rol oynayan personel, atama veya seçilme yoluyla görev başındadır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu