GündemEkonomi

Memurların Desteklediği teklif kapıda!

Memurların Desteklediği teklif kapıda! Memur-Sen’den toplu sözleşme araştırması: Memur üçer aylık zam teklifini destekliyor

 

Memurların Desteklediği teklif kapıda!

Memur 1 Jpg

Memur-Sen’e bağlı yetkili sendikaların teklifleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantılarda müzakere edilirken, yetkili konfederasyon Memur-Sen kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerini araştırarak kamuoyu ile paylaştı.

 

7.DÖNEM TOPLU SÖZLEŞME ANLAŞMASI

Milyonlarca kamu görevlisinin merakla takip ettiği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde müzakere aşamasında.

Dahası Memur-Sen’in 2-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirdiği anket ise, kamu görevlilerinin toplu sözleşmeden beklentilerine ışık tutuyor. 50 bini aşkın kamu görevlisiyle yapılan ankete katılanların yüzde 42’si kirada oturduğu da gözlemler arasında oldu. Ayrıca yalnızca yüzde 8.4’ü lojman hakkına sahip. Anket sonuçlarına göre kamu çalışanlarının yüzde 93.7’sinin Memur-Sen’in işverenden kira yardımı talebine destek verdiği de ortaya çıktı.

 

ANKETTEKİ SORULAR NE OLDU?

Ayrıca Memur-Sen’in geçmiş dönemlerden farklı olarak zam teklifini üçer aylık dilimler halinde sunması. Anketteki sorular arasında yer aldı. Buna göre kamu çalışanlarının Memur-Sen’in maaş artışının üçer aylık dilimlerde yapılması. Teklifini güçlü bir biçimde destekliği sonucu ortaya çıktı. Öte yandan araştırmaya katılan kamu görevlilerinin yüzde 90’ı ise enflasyona karşı alım gücüne ilişkin. Koruması için oransal zamların üçer aylık dilimler halinde verilmesini destekliyor.

Memur-Sen’in toplu sözleşme teklifleri arasındaki bayram ikramiyesi de sorular arasında. Dahası memurların en çok beklediği iyileştirmeler arasında yer aldı. Anket sonucuna göre kamu çalışanlarının yüzde 96.8’i Memur-Sen’in bayram ikramiyesi teklifini destekliyor.

 

Haber: Alper Çobanoğlu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu