Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de 3 Aralık Cami Engelli Buluşması 

Balıkesir’de 3 Aralık Cami Engelli Buluşması

Balıkesir Zağnospaşa Camisinde engelli cami buluşması gerçekleşti. Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç, Engelliler günü vesilesiyle Zağnospaşa’da engelli bireyler ve aileleri ile buluştu.

Balıkesir’de 3 Aralık Cami Engelli Buluşması 

Cami engelli buluşması adı altıonda gerçekleşen etkinlik kapsamında Zağnos Paşa camiinde sohbet gerçekleşti.İl Müftüsü Celal Sürgeç, yaşlılara yaptığı ziyaretlerinide sürdürüyor. Geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği bir ziyaretle öne çıkan Sürgeç, “Büyüklerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Bir insan sesine ve nefesine çok ihtiyaçları var..  Balya ilçemizde Hikmet Amcamızı evinde ziyaret ettik.. Hikmet dedemiz aile içi iletişimde bize hayati dersler verdi..”Nine bensiz sofraya oturmaz, kendisiyle en güzel sohbetlerimiz sofrada olur” diyor….”sözleri ile yaşlıların önemli bir kıymet ve değer olduğunu dile getirdi.

Balıkesir’de 3 Aralık Cami Engelli Buluşması 

Dünya genelinde engelli bireylerin haklarına ve yaşamlarına dikkat çekmek, toplumsal farkındalık oluşturmak için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak farkındalık çalışmaları yapılıyor. Dünya Engelliler Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında alınan bir kararla başladı. Her yıl 3 Aralık’ta çeşitli faaliyetlerle bugüne dair aktiviteler yapılıyor ve engelli haklarına ilişkin konuşmalar gerçekleşiyor. Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu