EkonomiGündemİlçe Haberleri

Dursunbey’de İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı

Dursunbey’de  İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde manda yetiştiriciliği yapan üretici Adem Kaya, Bakanlık İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden gerekli izinleri alarak, Mahmudiye Mahallesinde manda sütü işleme tesisi açtı.

BALIKESİR’DE BİR İLK OLDU

Söz konusu üretim tesisi, Bakanlık tarafından onaylandı. Balıkesir’in ilk Manda Sütü İşleme Tesisi olması sebebiyle önem arz ettiğini vurgulayan Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan tesisin açılışında bir konuşma yaptı. Müdür Alkan, ‘’Manda sütü çok kıymetli, lezzeti ve kalitesi ile öne çıkıyor’’ ifadelerini kullandı.

Dursunbey

BALIKESİR MANDA KAYMAĞI

Balıkesir’de manda yetiştiriciliği ile manda sütünden üretilen ürünlerin arttırılması yolunda İl Müdürlüğünce uygulanan projelerden bahseden İl Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir manda kaymağı’nın lezzeti, kalitesi ve markalaşmasının çok kıymetli olduğunu da sözlerine ekledi.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan da tesisin açılması ile ilgili hayırlı olması temennisinde bulundu. Ardından tesisi Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan ile inceledi.

Dursunbey2

Gerçekleşen programa İl Müdürü Erkan Alkan’ın yanı sıra, AK Parti Milletvekili İsmail Ok ile Mustafa Canbey, AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özel, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ayhan Aydınol, İlçe Müdürü Rıfat Külahlı, Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hakkı Peltek,  il-ilçe protokolü ile kurum amirleri, işletme yetkilisi Adem Kaya ve vatandaşlar katıldı. Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu