Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de 312 Bin Dekarda Modern Sulama

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Manyas Merhale projesi ile ilgili açıklama yaptı. Balıkesir’de 312 Bin Dekarda Modern Sulama

Balıkesir’de 312 Bin Dekarda Modern Sulama

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Manyas Merhale projesi ile ilgili açıklama yaptı. “Projenin tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir ilinde bulunan 312 bin 320 dekarlık tarım arazisinde modern borulu sistem ile sulama yapılacağını duyurdu.

ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİ ARTIYOR

Proje kapsamında 160 bin 930 dekarlık alan sulamaya açıldı. Bölgede yapılacak sulu tarım ile 2023 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 136 Milyon 154 bin 480 TL katkı sağlanacak. Projenin tamamlanması ile birlikte bölgede ürün çeşitliliği artacak ve tarıma dayalı sanayi gelişerek bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine katkı sağlanacak.

TAŞKIN RİSKLERİNE ÖNLEM ALINIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak için harekete geçti. Ayrıca, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamayı hedefledi. Üstelik, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için çalışmalarına hız verdi.

Balıkesir’de 312 Bin Dekarda Modern Sulama

MERHALE PROJESİNDE ARAZİLERE CANSUYU GELİYOR

Balıkesir ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynuyor. Balıkesir’de 312 bin 320 dekarlık zirai arazinin modern borulu sistemle sulanmasını sağlayacak olan; Manyas II. Merhale Projesi’nde çalışmalar hız kazandı. Proje kapsamında inşaatı devam eden Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması İkmali işinde, Toplam 42.355 metre CTP boru, 171.448 metre HDPE boru olmak üzere toplam 213.803 metre yedek boru hattı yapılacak

Ana boru hattında 3.200 mm ve 2.800 mm anma çaplarında 3.784 metre CTP boru imalatı, yedek hatlarda 15.960 m HDPE boru imalatı ve 44 km toplulaştırma yolu imalatı tamamlandı. İmalatlarla ilgili çalışma sürüyor. Proje kapsamında inşaatı devam eden Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması İletim Tüneli işinde, Toplam 2.847 metre tünel imalatı yapılacaktır. Manyas Ovası Sol Sahil Sulaması İkmali (7.849 ha) ve Bereketli Ovası Sulaması (6.429 ha) olmak üzere toplam 14.278 ha alana su iletimi sağlayacak. Tünel kazı ve destekleme imalatları devam ediyor.

 

 

Haber: Nursima Akyürek

DSİ’den Sındırgı’ya Tarım Desteği

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu