Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Araçta Yangın Çıktı: Ormana Sıçradı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde hayvan barınağının arkasındaki ormanda park halindeki araçta yangın çıktı. Ardından, yanan araçtaki kıvılcımlar ormanlık alandaki ağaçlara sıçradı.

 

Balıkesir’de Araçta Yangın Çıktı: Ormana Sıçradı… Yangın, Bandırma ilçesinde hayvan barınağının arkasında yer alan ormanlık alanda gerçekleşti. Park halinde  olan 20 E 9190 plakalı İ.Y’ye ait ticari araç aniden alev aldı.

Balıkesir'De Araçta Yangın Çıktı: Ormana Sıçradı

Rüzgarın şiddeti ile kısa sürede ormanlık ve otluk alana sıçrayan alevler büyüdü. Olay yerine gelen Bandırma itfaiye ekipleri, yangına ve alev alan araca müdahale etti. Ardından, 4 itfaiye aracı, 10 personel, 3 arazi aracın sevki gerçekleşti. Devamında, 1 iş makinesi ve 12 Orman Genel Müdürlüğü’nde görevli ekibin müdahalesi ile yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına aldı. Yangında 40 dönümlük mera alanı ve 20 dönümlük çam fidanlığı kül oldu.

Balıkesir'De Araçta Yangın Çıktı: Ormana Sıçradı

İHA’nın edindiği bilgiye göre, yangınla ilgili inceleme başladı.

Yangından sonra ne zaman ağaç dikilir?

Karşımıza “Sahayı ağaçlandıracak uygun fidan var mıdır” sorusu çıkar. Elinizde hazır fidan varsa en erken, yangından ortalama 1.5 yıl sonra ekime başlanabilir. Eğer uygun fidan yoksa, o fidanın da fidanlıkta büyütülmesi gerekir.

Yangın aşamaları nelerdir?

Başlangıç Evresi.
Yayılma Evresi (Kararlı halde yanma evresi)
Korlaşma Evresi (İçten yanma evresi)

Yangın sonrası temizlik nasıldır?

Yangın sonrası temizlik için çöp ve yangın kalıntılarının uzaklaştırmak gerekir. Ardından badana ve boya işlemlerine geçiş olur. Yine yangından zarar görmeyen koltuk, halı ve yatak gibi eşyaların tam anlamı ile temizlenmesi için anti bakteriyel etkili kimyasallar kullanımı olur.

..Balıkesir’de Araçta Yangın Çıktı: Ormana Sıçradı…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu