Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Batan Teknede İlk Meclis ve Son Müzik

Balıkesir’de Batan Teknede İlk Meclis ve Son Müzik

 

Ayvalık’ta yaşanan fırtınanın ardından pek çok tekne battı. Batan tekneler arasında birisi özellikle dikkat çekti. Çünkü, 19 Mayıs’ta gençler o teknede müzik dinletisi yapmış ve büyük beğeni almıştı. Ayrıca, Balıkesir tarihinde ilk kez 2020’de Büyükşehir Belediye Meclisi de o teknede gerçekleşmişti.

 

Balikesir Tarihinde Ilk Kez 2020De Buyuksehir Belediye Meclisi De O Teknede

“Batan Tekne Umutlarımızı da Batırdı”

Ayvalık Belediye Başkanı 19 Mayıs için gençlere bir fırsat tanımıştı. Gençlerde, fırtınada batan tekneden son sesleri, müzik şöleni halinde duyurmuştu. Ayrıca, sosyal medya kanallarından da halka ulaşmışlardı. Batan gezi teknenin sahibi ise, Ayvalık Belediyesi meclis üyesi ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi Ali Jale. Jale, batan teknesiyle ilgili olarak “ Batan tekneyle umutlarımız da battı. Çocukluk anılarım battı. Batan teknenin geliri ile okulumu okudum. Şimdi geçmiş olsun dileğinden çok tüm tekne sahipleri olarak desteğe ihtiyacımız var ”dedi.

“Tek Çare Desteklenmemiz”

Olumsuz hava koşulları nedeniyle Cumhuriyet Meydanı kıyısında parçalanarak batan gezi teknelerinin enkazları Balıkesir Büyükşehir ve Ayvalık belediyeleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ve AFAD tarafından çıkartılıyor. Fırtına sonrasında gerek teknelerin sahipleri gerekse balıkçılar son derece üzgün ve çaresiz olduklarını belirterek, kendilerine yapılacak bir desteğin ışığını görmek istiyor.

Ali Jale

“Dalış Turizmi Büyük Yara Aldı”

Ayvalığın korunaklı limanlara ihtiyacı olduğunun altını çizen Jale yaptığı değerlendirmede Ayvalık’ta balıkçı barınağı ihtiyacının önem taşıdığını hatırlattı. Büyük bir yara aldık diyen Jale, Ayvalık önemli bir dalış merkezi aynı zamanda ve dalışa götürecek bir tekne kalmadı diyerek, ‘Ayvalık’ta dalış turizmi bitti’ bu çok önemli hemen bu süreç atlatılmalı ve destek sağlanmalı. Geçmiş olsun cümlelerinden ziyade destek bekliyoruz. ”dedi.

İşte Batmadan Önce o Teknede Gençlerin Müzik Şöleni gerçekleştirdiği Müzik Şöleni…

 

Semra Aman Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu