İlçe HaberleriBalıkesir Merhaba Blog YazılarıEkonomiEtkinlikGündemTürkiye GündemiYaşam

Balıkesir’de Bayramda Nerelere Gidilir?

Balıkesir’de Bayramda Nerelere Gidilir? Balıkesir merkez ve ilçelerinde görecek, gezecek yerleri size özel derledik. Bayramda ya da öncesinde ailecek gidebileceğiniz yerler için liste yapmayı unutmayın!

Balıkesir’de Bayramda Nerelere Gidilir?

2 33

Ayrıca Merkez İlçede:

Değirmen Boğazı Piknik Alanı

Araba ile ya da bisikletle gidebileceğiniz bu piknik alanı, Balıkesir- Bursa karayolunun 10. kilometresi üzerinde duruyor. Sahada; girişte satış stantları, içeride kır gazinosu, kafeterya, büfe, çocuk oyun alanları basketbol sahası ve otopark var. Dahası Piknik alanı çam, servi, söğüt, gibi 52 tür ağacı bünyesinde barındırıyor.

 

B 25

Necati Sezgin Piknik Alanı:

Balıkesir Edremit karayolunun 40. km’sinde bulunan bu yerde büfe lokanta, yağmur barınağı, çeşme, piknik üniteleri gibi ziyaretçilere hizmet verecek tesisler yer alıyor. Kızılçam ağaçlarının bulunduğu sahada sakin ve huzurlu piknik yapmak mümkün.

 

1 40

Çamlık:

Ayrıca Merkezde bulunan bu yer, şehir kenarında şehre hakim bir tepedir. Çam ağaçları altında piknik yapmak mümkün oluyor. Öte yandan özellikle gece görünümü sizi çok etkileyecek.

 

3 18

Atatürk Parkı:

Öte yandan Şehrin merkezinde, çam ve çitlenbik ağaçları ile kaplı parkımız; gazinoları çocuk bahçeleri ve iki büyük havuzu ile geniş bir alana yayılıyor. Kuvâ-yi Milliye Etkinlikleri ile Altıeylül Milli Fuarı etkinlikleri bu alan içerisinde yapılıyor. Atatürk Anıtı da park sahası içinde olup, 6 Eylül 1963’de bitti.

 

5 21

Dahası Saat Kulesi:

Saat Kulesi 1829 yılında Girit’li Mehmet Paşa tarafından İstanbul Galata Kulesi’nin benzeri olarak silindir şeklinde idi. 1897 yılındaki deprem nedeniyle yıkılınca, 1901 yılında bugünkü şekliyle yeniden yaptırılmıştır. Ayrıca Kare prizma şeklindeki bina, beyaz kesme taş ile bitti. Kabartma işçiliklerle de süslü hale geldi. Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre en üst kat kubbe ile örtülmüş ve büyük bir çan eklenmiştir.

Buranın hemen altındaki katta ise dört yöne de birer saat konmuştur.

 

Şadırvan:

Dahası Saat kulesinin yakınında yer almaktadır. 1908 yılında Ömer Ali Bey zamanında yapıldığı sanılmaktadır. Pembe granitten yedi sütuna oturan soğan şeklinde bir kubbe bulunmaktadır. Kemerlerle bağlı sütunların üzerinden yatay bir silme ve saçak yer alıyor.

Haber: Muhammed Can Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu