GündemDünyadan HaberlerEğitimEkonomiİlçe HaberleriSiyasetSporTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Büyük Mitinge Rekor Katılım

Balıkesir’de Büyük Mitinge Rekor Katılım

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de konuştu. AK Parti Balıkesir İl Başkanlığı, Kuvayi Milliye Meydanında büyük miting düzenledi.

Amac

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir’de, toplam yatırım bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı bulan açılış yaptı. Ayrıca güncel harcamanın 37,5 milyar lirayı geçtiğini belirtti. Ardından Balıkesir’de, 357 yatırım kaleminin toplu açılışını yaptı.

TOPLU AÇILIŞ YAPTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir OSB, Çamlık Millet Bahçesi, Ardıçtepe Barajı’nın açılışını yaptı. Ancak, miting alanında, bir pankartın  dikkatini çektiğini söyledi.

Pankart

“Siz ezberlemişsinizdir hatırlatmam mı gerekecek? ‘Zeytini koydum tasa. Çıkardım yağını basa basa. Balıkesir efelerinden, oy yok sana 6’lı masa’. Bizim insanımız böyle, milletimiz böyle. Kimsenin aklına gelmeyeni onlar evelallah koyarlar masaya.” Dedi.

 

H

Erdoğan hasret gidermenin memnuniyet verici olduğunu söyledi. Ayrıca, Allah’tan birliklerini, beraberliklerini, kardeşliklerini ve muhabbetlerini daim eylemesini istedi.

BALIKESİR YANIMIZDA

“İki gönül bir olunca samanlık seyran olur.” atasözünü anımsattı. Böylelikle Erdoğan, kendilerinin de milletle bir olduklarını söyledi. Dahası, dünyanın yükü omuzlarına binse şikayet etmediklerini, yedi düvel karşılarına dikilse de eyvallah etmediklerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Balıkesir yanımızda olduğu müddetçe Allah’ın izniyle aşamayacağımız engel yok” dedi. Konuşmasını; üstesinden gelemeyecekleri sıkıntı olmadığını dile getirerek sürdürdü. “Karanfil oylum oylum, geliyor selvi boylum/Selvi boylum geç buradan, şen olur benim gönlüm.” şeklindeki dizelerini hatırlattı.

GÖNLÜMÜZÜ ŞEN ETMEK İÇİN GELDİK

Biz de gönlümüzü şen etmek için bugün Balıkesir’deyiz.  Katılım muhteşem. Ayrıca, Balıkesir bu gün bir başka güzel. Gümbür gümbür nereye yürüyor? 2023’e yürüyor. Rabb’im; eliniz, diliniz, dert görmesin diyorum. Dua ediyorum.” Dedi.

CUMHUR İTTİFAKI İLE GELECEĞE YÜRÜMEYE VAR MIYIZ?

AK Parti’nin ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatına seslendi “İnşallah sandıkları patlatmaya var mıyız? Sandıklardan inşallah Cumhur İttifakı’yla geleceğe yürümeye var mıyız?” sorusunu yöneltti. Erdoğan, “Varız.” cevabını aldı.

 

20 YILDA 4 TEMEL DİREK ÜZERİNDE DURDUK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir’de, toplu açılış töreni gerçekleştirdi. Partisinin Genişletilmiş İl Meclisi Toplantısı’na katılacağını söyledi. Balıkesir’de toplam yatırım bedeli 10 milyar 819 milyon lirayı buldu. Öteyandan harcama tutarı 37,5 milyar lirayı geçti. Balıkesir’de 357 ayrı yatırım kaleminin toplu açılışı gerçekleşti.

Yatirim

EĞİTİM SAĞLIK ADALET EMNİYET

Erdoğan konuşmasında dört ana başlığa dikkat çekti. Ayrıca, Eğitim, sağlık, adalet, emniyet diyerek bu 4 ana başlığın ulaşım, enerji, tarım ve dış politika ile güçlendirildiğini söyledi. Ardından da, Türkiye’yi 20 yılda 4 temel direk üzerinde yükselttiklerini açıkladı.

G

Erdoğan  açılışı yapılan eğitim konusundaki yatırımlara da değindi. Ayrıca, konuşmasında”Anaokulundan liseye, spor salonundan atölyeye kadar 71 ayrı eğitim yatırımının açılışını buradan yapıyoruz.”dedi. Farklı yatırımlar içinse  Üniversiteninİlahiyat Fakültesi ve Teknoloji Geliştirme Merkezi binaları ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinin 15 farklı yatırımının açılışını da bu vesileyle gerçekleştirdiklerini söyledi.

SPOR SALONLARI VE YURTLAR HİZMET’TE

Edremit İlçe Kütüphanesi, Edremit Kültür Merkezi ve Spor Salonunu’da hizmete girdi. Dahası, Erdoğan konuşmasında çeşitli ilçelerdeki spor salonu, saha, yurt bakım onarımı gibi yatırımların hizmete geçtiğini söyledi.

HABER: NURSİMA AKYÜREK

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu