GündemTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Cumhuriyet Resepsiyonu

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü dolayısıyla Vali İsmail Ustaoğlu ve Eşi Şenay Ustaoğlu ev sahipliğinde resepsiyon gerçekleşti.

 

Balıkesir’de Cumhuriyet Resepsiyonu… Vali Ustaoğlu, Balıkesir Valiliği bahçesinde gerçekleşen resepsiyona katılım sağlayan misafirleriyle yakından ilgi gösterdi. Ardından, Ustaoğlu sporcu gençler, şehit ailesi ve gazi ile birlikte 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı anısına olan pastayı kesti. Vali Ustaoğlu programda yaptığı konuşmada bu anlamlı günü Kuva-yi Milliye Şehri Balıkesir’de kutlamanın mutluluk ve gururunu yaşadığını ifade etti. Ayrıca Ustaoğlu, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazandığımız Büyük Zafer’in 101 inci yıl dönümü kutlu olsun” dedi.

Balıkesir'De Cumhuriyet Resepsiyonu

“30 Ağustos Zafer Bayramı destanı”

Bu zafer, var olma ve yok olma arasında kalan bir milletin topyekûn şahlanışının, hürriyet ve bağımsızlık yolunda vatanı için, canını seve seve feda edebileceğinin en büyük nişanıdır. Ülkemiz için, milletimiz için Ağustos ayı zaferler ayıdır. 1071 yılında Anadolu’yu yurt tutmamızı sağlayan Malazgirt Zaferi bu aydadır. Bu milletin ve devletin bekası için verilen milli mücadele sonunda kazanılan büyük zafer de bu aydadır. Dahası, en zor şartlarda, kahraman ecdadımız bir gül bahçesine girercesine, canlarını feda etti. Ardından, kazanmış olduğu 30 Ağustos Zafer Bayramı destanı, kuşaktan kuşağa aktarımı olacak. Beraberinde, bağımsızlık yolunda yarınlarımıza ışık tutacaktır” dedi.

Balıkesir'De Cumhuriyet Resepsiyonu

Ustaoğlu, “Bu Zafer, Gurur ve Kıvanç Vermeye Devam Edecek”

Vali Ustaoğlu, özgürlük ve bağımsızlığın yolunu açan, Cumhuriyetin ve demokrasinin ışığı olan büyük zaferin 101 inci yıldönümü. Bu yıldönümünde, birlik ve beraberliği bozmaya çalışan mihraklara asla müsaade edilmeyeceğini sözlerine ekledi. Devamında, “Tam 101 yıl önce Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde. Büyük Taarruz ile Dumlupınar’da şaha kalkan milli mücadele ruhu. Cumhuriyetimizin 100 üncü yılında tek millet. Tek bayrak. Dahası tek vatan. Tek devlet şuuruyla, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlatmış olduğu Türkiye Yüzyılı vizyonuyla şahlanışına devam edecektir. Tarihe altın harflerle yazılan büyük zafer, dünya durdukça milletimize gurur ve kıvanç verecek. Daha nice yıl dönümlerini birlik, beraberlik ve huzur içinde kutlayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, bir kez daha 30 Ağustos Zaferinin eşsiz kahramanlarını rahmetle yad ediyorum. Ayrıca, bu büyük mücadelenin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, minnetle anıyorum. Dahası, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ayrıca, her birinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum” ifadelerine yer verdi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

…Balıkesir’de Cumhuriyet Resepsiyonu..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu