Ekonomi

Balıkesir’de Dolar ve Euro Yeni Yıla Nasıl Başladı?

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 42,5'e çıkarma kararı sonrasında dolar ve euroda yaşanan hareketlilik devam ediyor.

Balıkesir’de Dolar ve Euro Yeni Yıla Nasıl Başladı?

Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 42,5’e çıkarma kararı sonrasında dolar ve euroda yaşanan hareketlilik devam ediyor. Dolar 29 liranın üstüne yerleşirken, euro da 32 liraya yakın seyrediyor. Merkez Bankası, son olarak 21 Aralık’ta 250 baz puanlık faiz artışı yaparak politika faizini yüzde 8,5’ten yüzde 42,5’e çıkarmıştı.

Dolar günü 29,51 lira seviyesinde geçirirken, euro ise 32,71’den işlem görüyor. Bu hareketlenme, dolar/TL’nin seçim öncesi seviyelerin üzerine çıkmasının yanı sıra euro/TL’de de benzer bir durumu yansıtıyor.

Balıkesir'De Dolar Ve Euro Yeni Yıla Nasıl Başladı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, Türkiye’nin ekonomik istikrara dönme hedefine vurgu yaparak, “Makro finansal istikrarı önceliklendireceğiz” demişti.

Ülkedeki enflasyonun yüksek seyri de dikkat çekiyor

Üretici fiyat endeksi (ÜFE) yıllık enflasyonu kasım ayında yüzde 61,98 olarak açıklanmıştı. Bu zorlu ekonomik koşullar, asgari ücretin temmuz ayındaki ara zamla 11 bin 402 liradan, aralık ayındaki zamla 17 bin 2 liraya yükseltilmesiyle birlikte gündemdeki yerini koruyor.

Balıkesir'De Dolar Ve Euro Yeni Yıla Nasıl Başladı?

 

Seren Çiftçi

Balıkesir’de 3 Bin 385 Şahıs Sorgulandı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu