Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Hobi Olarak Başladı: Şimdi 50 Kuşu Var

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yaşayan Musa Sevim’in kuşlara olan ilgisi dikkat çekiyor. Küçük yaşlarda bakmaya başladığı muhabbet kuşunun sayısı çeşitlenerek arttı.

 

Balıkesir’de Hobi Olarak Başladı: Şimdi 50 Kuşu Var… Küçük yaşlarda bakmaya başladığı 4 tane muhabbet kuşunun sayısı çeşitlenerek 50 kuşa çıktı. Ayrıca Sevim, evinin bir odasında kanarya kuşları besliyor.

Balıkesir'De Hobi Olarak Başladı: Şimdi 50 Kuşu Var

Musa Sevim’in, kuş merakı 14 yaşında başladı. Özel sektörde çalışan 47 yaşındaki Sevim’in hobi olarak beslemeye başladığı kuşlarının sayısı, zaman içinde 50′ yi geçti. Ayrıca Sevim, kendisine ait evin bir odasında kuşlarını besliyor. Devamında Sevim, hedefinin yarışmalara katılım sağlayarak derece elde etmek olduğunu söyledi.

Balıkesir'De Hobi Olarak Başladı: Şimdi 50 Kuşu Var

İHA’nın edindiği bilgiye göre Sevim, kuş merakının katlanarak büyüdüğünü söyledi. Ardından, “Uzun yıllardır muhabbet kuşu üreticiliği yapıyordum. Şimdi kanarya kuşunun üretimini yapıyorum. İspinosgillerden olan kanarya türlerinden crest kanaryanın üretimini yapıyorum. Ülkemiz genelinde de belli zamanlarda yarışmalar yapılmakta ve kısmet olursa bu ürettiğim kuş türleriyle yarışmalarda dereceler elde etmek istiyorum. Evde kanarya, muhabbet kuşu gibi türleri beslemek artık maliyetli hale geldi. 33 yıldır bu işin içindeyim. Maliyetli ama sevgi maliyet dinlemiyor. Bunu kalben yaptığım için maliyeti ikinci plana atıyorum. Geçen yıl crest kanarya cinsinin üretimine başladım. Bu yıl üretim alamadım ama nasip olursa seneye daha güzel olacak. Önceki muhabbet kuşlarıyla 2018’deki yarışmalarda derecelerim oldu. Bu sene de yarışmalara hazırlanacağım ve dereceler elde etmek istiyorum. Birbirinden özel vitaminli yemlerle besliyorum. Çocuğum gibi kuşlarıma bakıyorum”  ifadelerine yer verdi.

Balıkesir'De Hobi Olarak Başladı: Şimdi 50 Kuşu Var

Muhabbet kuşu eve ilk geldiğinde ne yapılmalı?

Alışma için eğer kuş evde dünyaya gelmediyse eve geldikten sonra 1 – 2 gün beklemek idealdir. Alışma sürecinde sakince kafesin yanına oturabilir ve onunla konuşabilirsiniz. Ya da ona darı gibi ilgisini çekecek atıştırmalıklar verebilirsiniz. Bu süreçte onun davranışlarını gözlemleme şansı edersiniz.

..Balıkesir’de Hobi Olarak Başladı: Şimdi 50 Kuşu Var..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu