Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Hücre Evine Operasyon; Teröristler 1 Yıl Tesettür Kıyafeti ile Gizlenmiş

Balıkesir’de Hücre Evine Operasyon

 

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı önemli operasyona imza attı. Operasyon, 20 Nisan’da Bursa’da cezaevi aracına yapılan saldırı ile ilgili olarak 4 ilde gerçekleşti. Ayrıca, Operasyon kapsamında Balıkesir’de de bir hücre evine operasyon gerçekleşti.

 

Yetkililer Bombanın Hücre Evinde Yapıldığı Üzerinde Duruyor

Emniyet güçleri ilk olarak ikisi kadın biri Erkek 3 MLKP üyesi teröristi İzmir Dikili’de ele geçirdi. Ardından da Balıkesir’de bir hücre evine operasyon düzenledi. Dahası, operasyon düzenlediği Balıkesir’de ki hücre evinde el yapımı patlayıcıları (EYP) ele geçirdi. Ayrıca, bu patlayıcıları hazırlamak için çok sayıda düzeneği de ele geçirdi. Yetkililer, 20 Nisan’da gerçekleştirilen hain terör saldırısında kullanılan patlayıcıların bu evde üretildiği üzerinde duruyor.

Balikesirde Hucre Evine Operasyon 01

1 Yıl Tesettürle ve İki Kardeş Gibi Göründüler

Yakalanan teröristlerle ilgili ilginç ayrıntıyı ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Duyurdu. Soylu “Bunu yapan MLKP terör örgütüydü. Bu MLKP terör örgütü zor bir örgüttür. Tam bir yıl boyunca bir evde iki kardeş gibi kendilerini tesettürlü, sabahtan akşama kadar Kur’an-ı Kerim’le uğraşan insanlar olarak etrafına tanıtan ve bu hain terör eylemini gerçekleştirmek için bizim ‘hücre’ dediğimiz bir yapılanma içerisinde bulunan iki kadın bu eylemi gerçekleştirdiler” dedi.

Balikesirde Hucre Evine Operasyon

Kıskıvrak Yakalandılar

MİT ve Emniyet ortaklığında gerçekleşen operasyonda ele geçirilen 3 kişinin saldırıyı gerçekleştirdiği belirtiliyor. Ayrıca, Ele geçirilen kişilerin, MLKP üyesi FESK hücresi Dilek Arsu, Seda Baykan ve bunlara kuryelik yapan Mehmet Mustafa Uskar olduğu ifade ediliyor.

Ne Olmuştu;

20 Nisan’da Bursa’da infaz koruma memurlarını taşıyan servis aracına hain bir saldırı gerçekleşmişti. Ayrıca, saldırıda Ceza Koruma Memuru Cengiz Yiğit şehit olmuştu. Faillerle ilgili uzun süren bir soruşturma süreci sonrası, MİT ve Emniyet Müdürlüğü ortaklığında operasyon gerçekleşti.

Haber: Kamil Akyürek

Foto-Görüntü: İHA

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu