Ekonomiİlçe Haberleri

Balıkesir’de İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı

Balıkesir'in Dursunbey İlçesi'nde manda yetiştiriciliği yapan Adem Kaya, Tarım ve Orman Bakanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden alınan izinlerle Balıkesir’in ilk onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi'ni kurdu.

Balıkesir’de İlk Onaylı Manda Sütü İşleme Tesisi Açıldı

Balikesirde Ilk Onayli Manda Sutu Isleme Tesisi Acildi 1

“Bu tesis bölge katkı sağlayacak”

Balıkesir İl Tarım Orman Müdürü Erkan Alkan, Balıkesir’de manda yetiştiriciliği ve manda sütü ürünlerinin arttırılması amacıyla uygulanan projeler hakkında bilgi verdi. Müdür Alkan, Balıkesir manda kaymağının lezzeti, kalitesi ve markalaşmasının büyük bir değere sahip olduğunu vurgulayarak, bu tesisin bölgeye katkı sağlayacağını belirtti.

Balikesirde Ilk Onayli Manda Sutu Isleme Tesisi Acildi 2

Bir Çok İsim Açılışta Yer Aldı

Açılış programına  Ak Parti Balıkesir Milletvekilleri İsmail Ok ve Mustafa Canbey, Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özel, Balıkesir İl Müdürü Erkan Alkan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akça, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ayhan Aydınol, İlçe Müdürü Rıfat Külahlı, Damızlık Manda Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Hakkı Peltek, il ilçe protokolü ile kurum amirleri, işletme sahibi Adem Kaya ve vatandaşlar katıldı.

Balikesirde Ilk Onayli Manda Sutu Isleme Tesisi Acildi 4

Balıkesir İçin Önemli Adım

Bu önemli açılış, Balıkesir’e özgü manda sütü ve ürünlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması adına atılmış önemli bir adım olarak kayıtlara geçti. Açılışta bir araya gelen katılımcılar, yeni işletmeye başarılar dileyerek, bölgenin tarımsal potansiyeline katkı sağlaması temennisinde bulundular.

Balikesirde Ilk Onayli Manda Sutu Isleme Tesisi Acildi 3

Haber: Haber Merkezi

Manda Kaymağı Balıkesir Sofralarına Yerleşiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu