GündemEkonomiTürkiye Gündemi

‘Balıkesir’de İnşaat Sektörü Sıkıntıda’

‘Balıkesir’de İnşaat Sektörü Sıkıntıda’ Artan inşaat malzemeleri fiyatları inşaat sektörünü sıkıntıya soktu. Türkiye konut fiyatlarında rekor artış yaşadı. Ayrıca yeni bir eve taşınmak isteyen kiracılarda ücret artışlarından şikâyetçi.

 

57897

Nisan ayı itibariyle konut fiyatları son bir yılda yüzde 127 yükseldi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre inşaat malzemelerine gelen zamlar bu artışın en önemli nedeni. İnşaat maliyet endeksi son bir yılda yüzde 107 arttı. Aynı dönemde inşaat malzemeleri yüzde 134; işçilik maliyeti ise yüzde 44 artış gösterdi.

 

12121212121 1

Çelik, “Kur farkı da fiyat artışını etkiledi”

Balıkesir’de 3.5 yıldır inşaat işleriyle uğraşan müteahhit Enes Bora Çelik inşaat maliyetlerinde ki artışı değerlendirdi. Çelik, “Yurtdışına bağımlı olduğumuz için kur farkından dolayı inşaat malzemelerinde düzenli bir fiyat istikrarı bulunmuyor” dedi. Ayrıca bu nedenle geçtiğimiz yıllara nazaran inşaat maliyetlerinde aşırı bir artış gözlemleniyor. Bu da daire veya ev alacakları büyük zarara sokabilmekte. Örneğin 2 yıl önce 300-350 TL bandında olan daireler şu an da 1,5 – 2 milyon tl seviyesinde. Çimento 1.5 yıl önce 17 TL iken, şu an da çimentonun paketi 110-115 TL arasında değişiyor” dedi. Haber: Burak Meriç

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu