GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Balıkesir’de Konut Satışında Artış Sürüyor

Balıkesir’de Konut Satışında Artış Sürüyor

 

TUİK konut satışları ile ilgili 2022 Ocak istatistiklerini açıkladı. Ayrıca, İstatistikler arasında, aynı zamanda Balıkesir’de ki konut satışları da yer alıyor.

 

TUİK tarafından açıklanan verilerde, Balıkesir’de Ocak ayında 1.891 konut satıldığı belirtiliyor. Ayrıca, Bu rakamlar geçen yılın aynı ayına göre karşılaştırıldığında konut satışında artışın sürdüğüne işaret ediyor. Bilindiği gibi, Balıkesir’de geçen yılın aynı ayında konut satışı 1 465 olmuştu. Buna göre, Balıkesir’de, konut satışlarında geçen yılın aynı ayına kıyasla, yaklaşık % 30 oranında bir artış olduğu ortaya çıkıyor.

Ülke Genelinde de Artış Var

TUİK tarafından açıklanan veriler dikkate alındığında artış trendinin ülke genelinde de gerçekleştiği ortaya çıkıyor. Açıklanan verilere göre, 2022 Ocak ayında Türkiye’de konut satışı 88 306 oldu. Aynı zamanda bu rakamlar, bir önceki yılın aynı ayına göre, %25,1 artışa da ediyor. Ayrıca, konut satışlarında ilk sırayı, %17,1 artış oranı ve 15 bin 110 konut satışı ile İstanbul aldı. Ardından ise, 8 bin 255 konut satışı ve %9,3 pay ile Ankara ikinci sırayı aldı. İzmir ise, 5 bin 486 konut satışı %6,2 pay ile üçüncü sırada yer aldı.

Konut satış sayısının en az olduğu iller ise, sırasıyla 18 konut ile Ardahan, 31 konut ile Hakkari ve 44 konut ile Bayburt oldu.

Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu