EğitimGündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de LGS Tercihi Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

Balıkesir’de LGS Tercihi Yapacak Öğrencilerin Dikkatine. Burhaniye ilçesinde, Kuvâ-yı Milliye Fen Lisesi öğrencilerini bekliyor. Okul Müdürü Şuuri Bayar, okulun LGS sonuçlarına göre eylül ayında ilk öğrencilerini alacağını söyledi.

Balikesirde Lgs Tercih Yapacak Ogrencilerin Dikkatine
Balıkesir’De Lgs Tercihi Yapacak Öğrencilerin Dikkatine

Burhaniye’de uzun yıllar Kemer Anadolu Lisesi olarak hizmet veren bina, bu yıl yapılan değişiklik ile Kuvai-Milliye Fen Lisesi oldu. Eylül ayında eğitime başlayacak okul Burhaniye’nin yanı sıra, çevre ilçelerden de öğrenci alacak. Burhaniye’de Kemer Anadolu Lisesinin Fen Lisesine dönüştürülmesi öğrencileri ve velileri sevindirdi. Eylül ayında eğitime başlayacaklarını Okul Müdürü Şuuri Bayar anlattı.

 

Balikesirde Lgs Tercih Yapacak Ogrencilerin Dikkatine 1

 

Bayar, “Okulumuz, Burhaniye ve körfez de eğitimde yeni bir heyecan uyandırdı. LGS sınavına giren Burhaniye, Ayvalık, Gömeç Havran ve Edremit’teki öğrencilerin yoğun ilgisini çekiyor. Okul 90 öğrenci ( 3 Sınıf) ile eğitime başlayacak. Fiziki imkanları, yeni ve yetkin öğretmenleri ile eğitimde yeni bir soluk olacak. Burhaniye Kuvâ-yı Milliye Fen Lisesi, 23 Haziran’da açıklanan LGS sonuçlarından sonra öğrencilerin öncelikli tercihlerinden biri olacak. Ayrıca, okula ilçe dışından gelecek Fen Lisesi öğrencileri Burhaniye’de bulunan Hasan Akın Anadolu Lisesi Erkek öğrenci pansiyonu ile Burhaniye İmam Hatip Lisesinin kız ve erkek öğrenci pansiyonundan faydalanabilecekler. Öğrencilerimizi bekliyoruz” dedi.

Burhaniye Hakkında

Burhaniye, Balıkesir ilinin Ege Denizi kıyısında bulunan bir ilçesidir. Kuzey Ege olarak tanımlanan bölge coğrafyası içindedir. Ağırlıklı olarak zeytinyağı üretimine yönelik zeytincilik ve iç turizm merkezidir. Çanakkale-İzmir Karayolu (E87) ilçe merkezinden geçer.

Ege BölgesiNde yer alıyor. Kuzeyde Kazdağı güneyde Madra Dağı arasında kalan Edremit Körfezi bölgede bulunur. İlçe merkezi ve ilçenin kuzeyi, Edremit Kıyı Ovasının güneyinde bulunur. Bununla birlikte İlçenin, geri kalanı Madra Dağının kuzeyi ve dağın denize doğru uzanan alçak tepelerinin üzerindedir. Ayrıca kıyıda bulunan Bağlar Burnu ise ilçenin güneybatı sınırıdır. İlçenin başlıca akarsuları Havran Çayı ve Karınca Çayıdır.

İlçenin güney ve güneybatısında Madra Dağlarının kıyıya doğru alçalan Peneplen alanlarının faylarla kaplı olması ilçe merkezinin etrafının 1. derecede deprem merkezi kuşağında yer almasına neden olmuştur. Ayrıca 2011 yılı 18 Nisan’da gerçekleşen 2,6 büyüklüğündeki deprem, bölgenin sismik hareketliliğin bir göstergesidir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu