Gündemİlçe Haberleri

Edremit’te Mandala Boyama Workshop’u Açılıyor

Edremit’te Mandala Boyama Workshop’u Açılıyor. Edremit Belediyesi Mandala Boyama ile ilgili workshop açtı. Yapılıyor olacak çalışma 7 ve10 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleşecek.

 

Edremitte Mandala Boyama Workshopu Aciliyor 1
Edremit’te Mandala Boyama Workshop’U Açılıyor

 

Belediye Başkanı Hasan Selman Arslan etkinliklerle 7’den 70’e hizmet ettiklerini söyledi. Ayrıca, Atatürk Gençlik Merkezi’nde açılan workshop ile kayıtların alındığını duyurdu. Böylelikle, Behiye Burdurlu eğitmenliğinde 14 Temmuz Cuma günü il etkinlik gerçekleşecek. Belediye tarafından yapılan etkinlik duyurusunda ayrıca Mandala Boyama Workshop”una kayıtları sürüyor bilgi yer aldı. Başvuruların yüz yüze alındığı etkinlik başvurusu için detaylı bilgi 444 85 10 | 1865 nolu telefonlar aracılığı ile alınıyor olacak.

Mandala, Hindistan kökenli dinlerde metafizik veya sembolik bakımdan meta veya mikro kozmosu gösteren şekillere verilen addır. Genel olarak mandala, şekilleri belli bir düzene göre boyamaktır. Boyama yapmak başlı başına el becerilerini geliştiren bir uğraş. Bunun çok popüler yollarından biri de Mandala Boyama. Kökleri Uzak Doğu’ ya dayanan mandala boyama, bir meditasyon biçimi de olmakla birlikte, günümüzde her yaştan insan için eğlenceli bir hobi olarak da kullanılıyor.

 

Edremitte Mandala Boyama Workshopu Aciliyor 2

 

Mandala Boyama Nedir?

Mandala, Sanskritçe’ de ‘çember’ veya ‘merkez’ anlamına gelir. Bizim kültürümüzdeki dantel örgüsüne benzer olarak mandalada da merkezden başlayıp bütüne ilerleme düzeni var. Mandalada merkeze bir geometrik şekil çiziliyor. Bu şekil simetrik desenlerle tekrarlanır.

Merkez şekilden başlıyor, bütüne doğru ilerleyerek ruhu arındırmak, refaha erişmek amaçlanıyor. Hinduizm ve Budizm’ de bir ibadet olarak yapılmasıyla birlikte, günümüzde sanat terapisi ya da bir meditasyon türü olarak da kullanılıyor. Mandala Boyama Tabloları ise bu desenlerin içlerini boyalarla doldurma aktivitesidir.
Tabdiko, sizlere hem ahşap üzerinde hem de tuval üzerinde Mandala Boyama Setleri sunuyor. Ahşap boyama setinin içerisinde ihtiyacınız olan boya ve fırçalar ve tuval boyama setinde keçeli kalem seti yer alıyor. Bununla birlikte tuval mandalanızı yağlı boya, keçeli kalem, akrilik boya, sprey boya vb. istediğiniz ürünle boyayarak özgün eserler ortaya koyabilirsiniz.

Edremitte Mandala Boyama Workshopu Aciliyor 3

Mandala Boyama Neye İyi Gelir?

Mandala boyama, tarihi yüzyıllar öncesine ait olduğu ve uzun yıllardır yapıldığı için hakkında çok sayıda çalışma var. Bu çalışmalar Mandala Boyamanın Yapmanın Faydalarını kanıtlamış oldu. Bu faydalardan bazıları:
1) Stresi azaltır; iş veya okul stresi, maddi sıkıntılar, aile veya arkadaş ilişkilerindeki problemler gibi dertleri çözmeye çalışırken pek çoğumuz ruh sağlığımızı ikinci plana atıyoruz. Mandala boyama bütün bu sorunların yoğunluğundan bizi kurtarır. Mandala boyamak dikkat ve sakinlik gerektiriyor. Konsantrasyonumuz boyama üzerindeyken stres ve kaygıdan arınmış saatler geçirmenizi sağlar.
2) Sabır ve azmi artırır; Mandala boyama incelikli bir uğraş olduğundan boyamanızı bitirdiğinizde hem azminize hem sabrınıza kendiniz hayret edeceksiniz.
3) Hayal gücü, yaratıcılık ve problem çözme gibi becerileri geliştirir; Mandala boyarken hangi renklerin birbiriyle uyumlu olduğunu görmek, yanlış boyadığınız bir yeri nasıl düzelteceğinizi çözmek sizlere bu becerileri kazandıracaktır.

 

Edremitte Mandala Boyama Workshopu Aciliyor 4

 

Mandala Boyama Kaç Yaş İçindir?

Mandala boyama hem çocuklar hem yetişkinler için yararlı bir aktivite. Çocuklar da yetişkinler de mandala boyama yapabilir.

Pek çok çocuk duygularını kelimelere dökmek yerine boyama ve sanat yoluyla ifade eder. Bu yüzden mandala boyama çocukların duygularını ve hissettiklerini aktarmalarına yardımcı olur. Aynı zamanda çocuklarda el-göz koordinasyonu oluşmasına, zeka ve muhakeme gelişimine yardım eder. Kısacası mandala boyama için yaş sınırı yoktur. Sadece çok küçük çocuklar için daha büyük çizgili, az detaylı mandalalar seçmenizi öneririz.

 

Haber: Serap Acar

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu