GündemSiyaset

Balıkesir’de Oy Pusulaları Basılmaya Başlanıyor

31 Mart'ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak olan adayların kesin listeleri, Balıkesir'de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı.

Balıkesir’de Oy Pusulaları Basılmaya Başlanıyor

31 Mart’ta gerçekleşecek Mahalli İdareler Genel Seçimlerine katılacak olan adayların kesin listeleri, Balıkesir’de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından açıklandı. Yerel seçimler için belirlenen takvim doğrultusunda, siyasi parti adayları ve bağımsız adaylar için kesin listeler kurullar tarafından ilan edildi.

Seçim takvimine göre, 3 Mart’ta ilçe seçim kurulları tarafından kesin aday listeleri ilan edildi. Büyükşehir belediye başkanlığı için ise il seçim kurulları tarafından kesin listeler yayımlandı ve birleşik oy pusulalarının basımı başladı.

Balıkesir'De Oy Pusulaları Basılmaya Başlanıyor

4 Mart’ta ise sandık kurullarının oluşum işlemleri tamamlandı ve oluşumda görev alanlara bildirim yapıldı. Ayrıca, seçim işlerinde görev alacak kişilere yönelik eğitim çalışmaları başladı.

Seçim kurulları, siyasi partilerin aday listelerini inceledikten sonra eksiklikleri tespit etti. Eksikliklerin tamamlanmasının ardından geçici aday listeleri ilan edildi.

 

 

Haber: Bülten

Balıkesir’de Seçim Tedbirleri Alınıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu