Gündemİlçe Haberleri

Balıkesir’de Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok

Balıkesir’de Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, Türkiye Müşterek Kaçak/Sahte Alkollü İçki Uygulaması kapsamında bir denetim gerçekleştirildi.

 

Balikesirde Sahte Ve Kacak Alkole Gecit Yok 1

 

298 Kitre kaçak alkollü içki ele geçti

Balıkesir’de Sahte ve Kaçak Alkole Geçit Yok. İl genelinde 100 ekip, 336 personel ile 495 noktada denetim faaliyeti icra oldu. Ekipler 3200 şahsı sorguladı. Faaliyetler neticesinde; 138 litre rakı, 125 litre etil alkol ve 35 litre viski olmak üzere toplam 298 litre kaçak alkollü içki ile 2 adet viski aroması ele geçti .

 

Balikesirde Sahte Ve Kacak Alkole Gecit Yok 2

 

2 Kişi hakkında adli işlem başladı

Olaya karışan 2 şüpheli hakkında adli işlem başladı. Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam ediliyor.

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir ili, Türkiye Cumhuriyeti’nin Marmara Bölgesi’nin Güney Marmara Bölümü’nde yer alır. Ayrıca topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesi’nde yer alır. Hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunan bir ildir. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayrıca Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur. Merkez ilçesi dahil 19 ilçeden oluşmaktadır. Yüzölçümü bakımından en büyük 12. il, 2010 nüfus sayımına göre de 1.152.323 kişiyle Türkiye’nin en kalabalık 17. ilidir.

Tarihte genellikle Misya ve Karesi adlarıyla bilinen Balıkesir yöresi, zamanla Roma, Bizans, Anadolu Selçuklu, Karesi Beyliği ve Osmanlı egemenliğinde kalmıştır. Bununle birlikte temel geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olup bamya, börülce, kavun, zeytin, zeytinyağı, kelle peyniri gibi zirai ürünleri ile ünlüdür. Ayrıca daha çok yerli turizmde öne çıkan sahil kasabalarıyla meşhurdur. Yağcıbedir halısı, kolonyası, kaymaklısı, kozak üzümü, ayvalık tostu, saçaklı mantısı ve höşmerimi diğer bilinen yöresel ürünleridir.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın ilk jet üssü olan 9. Ana Jet Üs Komutanlığı ile 6. Jet Üs Komutanlığı Balıkesir ilinde bulunmaktadır.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu