Ekonomiİlçe Haberleri

Balıkesir’de Süt Tozu Üretim Tesisi İçin Yeni Adım

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi (BALOSB) ve Balıkesir Birlikleri Gıda Tarım ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi arasında yapılan arsa tahsis sözleşmesi, Balıkesir'de devam eden süt tozu üretim tesisi çalışmalarına önemli bir ivme kazandırdı.

Balıkesir’de Süt Tozu Üretim Tesisi İçin Yeni Adım

Balikesirde Sut Tozu Uretim Tesisi Icin Yeni Adim 1
Balıkesir’De Süt Tozu Üretim Tesisi İçin Yeni Adım

Projenin Hedefi

Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda 42 bin üretici adına 18 birliğin birleşerek yürüttüğü proje, süt ve et fiyatlarında üreticilerin lehine etkili bir fiyat politikası oluşturmayı ve sektörde istikrarı sağlamayı hedefliyor.

Balikesirde Sut Tozu Uretim Tesisi Icin Yeni Adim 2
Balıkesir’De Süt Tozu Üretim Tesisi İçin Yeni Adım

“Sektöre önemli bir katkı sağlayacak”

Balıkesir İl Müdürü Erkan Alkan, yapılan arsa tahsis sözleşmesinin ardından yaptığı açıklamada, projenin büyük bir güç olduğunu belirterek, süt ve et fiyatlarında üreticilerin lehine fiyat belirleyerek sektöre önemli katkı sağlayacaklarını ifade etti. Alkan, desteklerinden dolayı Vali İsmail Ustaoğlu’na, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok’a, Birlik Başkanlarına teşekkür etti.

Balikesirde Sut Tozu Uretim Tesisi Icin Yeni Adim 3
Balıkesir’De Süt Tozu Üretim Tesisi İçin Yeni Adım

Bir Çok İsim Katılım Sağladı

Toplantıya Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Şube-İlçe Müdürleri, Birlik-Oda Başkanları, protokol üyeleri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti. Yapılan toplantı, proje sürecindeki paydaşların bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunmalarına ve geleceğe yönelik stratejilerin belirlenmesine olanak tanıdı.

Kaynak: Elif Şahin

BASİAD Üyeleri Balıkesir’deki Sanayi Tesislerini Yakından Tanıdı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu